Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning
Nyhet

Agitators förbjudna kastanjewhisky – här för att stanna

Efter tre tillfälliga lanseringar som sålt slut i rekordfart uppdateras Agitators populära kastanjewhisky med både namn och recept. Den 20 mars lanseras Chestnut Cask i whiskymakarens eget ordinarie utbud och Systembolagets beställningssortiment. “Vi var först i världen med att lägga whisky på hela fat av kastanjeträ”, säger Oskar Bruno, grundare och destillerichef på Agitator whisky.
Nyhet

Hallands Gin – nyhet i sortimentet

Den uppåtgående trenden världen runt för gin fortsätter starkt. Från de stora klassiska tillverkarna i Storbritannien, USA och Australien till svenska och internationella destillerier – nu kommer det senaste svenska bidraget, Hallands Gin.
Nyhet

Produktion flyttas till externa samarbetspartners

Nyhet

Upptäck PomPom cider – cider i tre smaker

En ny ciderserie har rullat ut till landets Systembolagsbutiker. PomPom heter den och finns hittills i tre smaker: Crisp Apple, Rosé Mango och Smashed Passion. Det är våra tidigare kändisar Hannas Cider och Hjerta Cider som nu förenas under det nya namnet. De både torra, söta och naturliga smakerna känns igen, men upplevelsen är ny.
Nyhet

Radeberger – den perfekta tyska pilsnern sedan 1872

Radeberger Pilsner från kulturstaden Dresden bryggs fortfarande enligt det traditionella receptet från sent 1800-tal – och på endast en plats för att garantera ölets smak och kvalitet. Den 1 december lanseras Radeberger Pilsner på 33 cl originalflaska i Systembolagets fasta sortiment.
Nyhet

Hatten av – välkommen säger vi till Schloss Reinhartshausen

Schloss Reinhartshausen i Rheingau är en riesling-legend sedan 1337. Lagom till första advent hittar du deras härliga halvtorra riesling från vingården Hattenheimer Wisselbrunnen på Systembolagets tillfälliga hylla. Vingården är klassificerad Grosse Lage (motsvarande Grand Cru) vilket är den högsta klassen för en vingård i Tyskland. Välkommen till bords!
Nyhet

GULD OCH SILVER till VILLA CARDEA - Spritz och Limoncello

Villa Cardea Aperitivo och Villa Cardea Limoncello har tagit emot guldmedalj respektive silvermedalj i Bartenders Spirits Awards i USA.
Nyhet

Beaujolais Nouveau – vi lanserar Bistrotteur Bojo Time 2023 torsdag 16 november

Årets skörd lanseras torsdag 16 november och vi är stolta att presentera Beaujolais Nouveau Le Bistrotteur Bojo Time 2023 från Bourgogne här i Sverige.
Nyhet

Jul 2023 med Grönstedts – inklusive alkoholfri glögg

Det klassiska märket Grönstedts återkommer även i år på Systembolaget med de mycket omtyckta juldryckerna Grönstedts Noël XO Cognac och Grönstedts Starkvinsglögg. En nyhet i årets julsortiment är Grönstedts Alkoholfri Glögg, som kommer att säljas både hos Systembolaget och ICA.
Nyhet

Nu är de här – Juldryckerna 2023!

Nu är tiden kommen för årets populäraste säsongsdrycker – juldryckerna. Från Galatea kommer idag enligt vår långa tradition ett brett och smakfullt urval av julöl, glögg, julcider och julsprit.
Nyhet

Nyheter i butik

I september har vi ett antal spännande nyheter. Här tipsar vi om några av vinerna som dyker upp på hyllorna hos Systembolaget runt om i landet nu i september. Vi har även två viner som sålt så bra att de går från beställningssortimentet till fasta sortimentet nu i september.
Nyhet

Azuca kröner sommaren med Margarita Cocktail

Azuca Margarita Cocktail – säljs i behändigt tetrapack och lanseras på Systembolaget nu i sommar.
Nyhet

MEDALJREGN

Sex medaljer i Sveriges största vintävling

Våra nederländare på pallen i Europa och USA

Maj har varit öltävlingarnas månad i Europa och USA. Både World Beer Cup, European Beer Awards och Dutch Beer Challenge har gått av stapeln. Noterbart för oss är att våra nederländska producenter inom Swinkels Family Brewers har tagit en lång rad ”bäst i test”-medaljer för sina ypperliga brygder.

Nyhet

Lagunitas nya look

Varför ändra ett vinnande koncept? Jo, för att det helt enkelt är dags, berättar Lagunitas Brewing när de i vår rullar ut sina produkter med ny förpackningsdesign. Det är första gången sedan bryggeriet startade 1993, som man ger sina etiketter och burkar en ny look. Och här i Sverige har den nya Lagunitas IPA-burken börjat att synas på Systembolagets hyllor, till mångas förtjusning.

Nyhet

Agitator Whiskymakare presenterar Agitator Argument Lönnsirapsfat

Agitator Whiskymakare överraskar återigen med en ny spännande smakupplevelse. Denna gång presenterar de något så ovanligt som en rågwhisky som lagrats på fat som tidigare innehållit lönnsirap. Vad man som konsument kan förvänta sig är smaker såsom akaciahonung, vanilj, röda äpplen och sirapssötma.
Nyhet

S:t Eriks Bryggeri lanserar en krispig ljus lager på burk – en svensk hantverksöl som utmanar storbryggerierna

Stockholmsbryggeriet S:t Eriks Bryggeri utökar sitt sortiment med en ny ljus lager på burk; S:t Eriks Ljus Lager. En svensk hantverksöl med lätta örtiga toner från den tyska ädelhumlen och en ren maltig doft. En hantverksöl på burk, men där priset snarare konkurrerar med storbryggeriernas storsäljare.
Inspiration

Vi kikar in hos Sigtuna Brygghus

Det finns en handfull verksamma bryggerier i craft beer-Sverige med erfarenhet ända tillbaka till den ölrevolutionerande tiden före och efter millennieskiftet. Sigtuna Brygghus är ett av dem, med en fortsatt sprudlande aktivitet och framtidsvision. Vi intervjuar Marcus Friari som är marknadsansvarig för Sigtuna Brygghus. För att få en lägeskoll från honom.

Nyhet

Mats Folkeson slutar som VD för Galatea

Galateas vd Mats Folkeson har valt att lämna sitt operativa vd-uppdrag men kvarstår tills vidare i en rådgivande roll till ledningsgruppen i Galatea.

Text in English, see below.
Nyhet

Guld till Grönstedts i Svenska Designpriset!

Designen på Grönstedts Le National 2022 får ta emot guld i kategorin förpackningar mat & dryck i årets tävling Svenska Designpriset 2022. Jätteroligt att få beskedet hälsar Jens Henricson som är varumärkesansvarig för Grönstedts hos Galatea.
Nyhet

FAIR blir partner till Galatea och expanderar spritportföljen i Sverige

FAIR, världens första Fair Trade-certifierade spritvarumärke tillkännager sitt exklusiva partnerskap med Galatea. Det senaste året har Galateas portfölj växt avsevärt genom förvärv av klassiska svenska varumärken som Skåne, Hallands Fläder och Grönstedts, vilket stärker Galateas position som en specialiserad spritleverantör på marknaden.
Nyhet

Vi tar bort alla ryska produkter på Galatea

Vi på Galatea följer med bestörtning händelserna i Ukraina. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Därför kommer vi från och med idag ta bort det fåtalet ryska produkter som funnits i Galatea-koncernens sortiment.
Nyhet

Galatea och Mikkeller skriver unikt samarbetsavtal – flera nya produkter lanseras

Ett unikt samarbete tar form när ett strategiskt samarbetsavtal tecknas mellan Galatea och Mikkeller avseende den svenska marknaden. Galatea knyter danska Mikkeller, en pionjär inom hantverksöl, till sig med start 2022. Ett varumärke som ger ett fint tillskott till ölportföljen.
Nyhet

Vi träffar Alejandra Ríofrio, vinmakare på Navarro Correas i Argentina

En historia som såg sin början i Mendoza för över 200 år sedan – idag en framgångssaga. Det hela började så tidigt som 1798 när vingårdens grundare Juan Dios Correas planterade de första vinstockarna i Mendoza, Argentinas främsta vinregion. Juan Dios Correas var en man med stora drömmar. Något som vi idag kan tacka honom för.
Nyhet

Galatea förvärvar klassiska spritvarumärken och breddar erbjudandet

I samband med att Altia och Arcus bildar Anora Group avyttras varumärken som bland annat Skåne Akvavit, Hallands fläder och Grönstedts. Varumärkena förvärvas av Galatea, inom Martin & Servera-gruppen.
Nyhet

Ny årgång lanseras från familjeföretaget Weingut Leth

Lagom till att vi fått vår i luften lanseras nya årgången 2020 av vinerna från Weingut Leth. Idag är tredje generationen Franz Leth ansvarig för vineriet i Wagram. Framgångssagan började under 60-talet med Franz och Barbara Leth. Sedan tog sönerna Franz och Erich över under 80-90-talet. Idag är det Franz Junior som sakta men säkert tagit över rodret i vineriet och numera ansvarar för vinmakningen. Från 2021 årgång kommer flera av deras viner vara ekologiskt certifierade.
Nyhet

Bernard uppmanar i ny reklamfilm: "Låt oss hålla ihop

Filmregissören Jirí Mádl har gjort en reklamfilm för Bernard Family Brewery. ”Om vi håller ihop kan vi uppnå allt. Vi vill ge människor styrka och positivt tänkande", det är detta budskap som förmedlas i den nya TV-reklamen av Stanislav Bernard, delägare i Bernard Family Brewery. Den kontroversiellt långa reklamfilmen började dyka upp på sociala nätverk och TV-skärmar den 22 mars.
Nyhet

Vill du bli champagneexpert?

Här kommer ett riktigt bra tips på en digital utbildning om champagne – för dig som är intresserad av att lära dig mer. Branschorganisationen för Champagne – CIVC – har tagit fram en utbildning som de kallar MOOC – Massive Open Online Course.
Nyhet

3 snabba med Marcus Friari

3 snabba frågor till Marcus Friari på Galatea, Brand Manager och produktutvecklare för en av Sverige mest välkända ölsorter – TT.
Nyhet

Hållbarhetsvinnare hos Martin & Servera

Årets upplaga av Martin & Servera-gruppens hållbarhetstävling, Hållbara Utmanare, där medarbetare, kunder eller restauranggäster nominerat restauranger, hotell och barer har nu avslutats. Fem fantastiska hållbarhetsvinnare har korats.
Nyhet

Höstens mörka!

Höstens mörkare tid innebär säsong för mörkare öl. Fylliga ale, mörka stouts och amber med en twist. Ölbryggningen tar fart med smaker som karamell, bröd, nötter till mörkt rostade toner av choklad och kaffe.

Vi börjar direkt med fest och tipsar här om oktoberfestens säsongsöl.
Nyhet

Överskottsananas blev öl istället för svinn

Sedan i somras har kunder som druckit Sigtuna Brygghus nya Anananas IPA ovetandes även bidragit till att minska svinn.
Nyhet

Välkommen till nya galatea.se

Nu har vi äntligen slagit upp de digitala portarna till nya Galatea.se. Efter månader av arbete har vi skapat vad vi tycker är Sveriges bästa digitala plats för dryckeshandel och inspiration.
Nyhet

Galatea ny huvudleverantör av öl till Urban Deli

Galatea är ny huvudleverantör av öl till Stockholmsbaserade restaurangkonceptet Urban Deli. De två företagen har skrivit ett femårigt samarbetsavtal som innebär att varumärken som Bavaria, S:t Eriks Bryggeri och Lagunitas kommer serveras i Urban Delis restauranger och barer framöver.
Nyhet

DAB i ny design

DAB är ambassadör för den berömda Dortmund Beer-stilen som bryggs i enlighet med den tyska Beer Purity lagen från 1516.
Nyhet

Martin & Serveras års- och hållbarhetsberättelse

I Martin & Servera-gruppens års- och hållbarhetsberättelse för 2019 hittar du information om stora affärshändelser och vårt hållbarhetsarbete – vad vi har åstadkommit och hur vi fortsätter framåt.

Nyhet

S:t Eriks IPA 10 år!

Våren 2020 är inkommen och nu firar S:t Eriks Bryggeri 10 år som det moderna hantverksbyggeriet. 2010 var året då det legendariska bryggeriet från Kungsholmen och Södermalm väcktes till liv igen, efter sin första storhetstid 1859-1959. Bland de första ölen som bryggdes vid nystarten var S:t Eriks IPA, och som har blivit den nya tidens flaggskepp.
Nyhet

Galatea stärker sin position inom vin via förvärv av Domaine Wines

Galatea förvärvar vinimportören Domaine Wines Sweden AB i syfte att stärka sin marknadsposition på vinsidan. Domaine Wines omsätter ca 300 miljoner kr.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.