Vi hanterar dina personuppgifter enligt allmänna dataskyddsförordningen.
Vi använder även cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda sajten accepterar du detta
Läs mer
Är du över 25 år?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka webbplatsen måste du vara 25 år eller äldre.
Krögarparet Åsa och Emilio Ingrosso lanserar Pinot Grigio på box – Amore Bianca Pinot Grigio
Åsa och Emilio Ingrosso har haft bråda dagar. Nyligen öppnade de den italienska restaurangen La Perla i Stockholm. Utöver den, har de två restauranger på Mallorca, de har släppt kok- och livsstilsboken Sensi samt lanserat ett nytt vin – Amore Bianca Pinot Grigio på box.
Restauranger behöver bättre framförhållning och akuta stödåtgärder
Restauranger har under krisens många månader kämpat, anpassat sig till nya riktlinjer och regler och hela tiden hanterat den rådande situationen med mycket hjärta och stor kreativitet. Restauranger behöver bättre framförhållning och akuta stödåtgärder. I den situation som råder är det viktigt att regeringen sätter sig in i vad som krävs för att driva restaurang.
Årets upplaga av Martin & Servera-gruppens hållbarhetstävling, Hållbara Utmanare, där medarbetare, kunder eller restauranggäster nominerat restauranger, hotell och barer har nu avslutats. Fem fantastiska hållbarhetsvinnare har korats.
För oss på Galatea har tre stora trender format vårt utbud extra tydligt när vi går in i julsäsongen 2020. Miljömedvetenhet, sockerdebatten och intresset för alkoholfritt. Nedan kan ni läsa om de kommande julsläppen på Systembolaget den 2/11.
Höstens mörkare tid innebär säsong för mörkare öl. Fylliga ale, mörka stouts och amber med en twist. Ölbryggningen tar fart med smaker som karamell, bröd, nötter till mörkt rostade toner av choklad och kaffe.
Vi börjar direkt med fest och tipsar här om oktoberfestens säsongsöl.
Årets Kock Veckan sker den 11-17 september och förutom att kora Sveriges bästa kock i SM i professionell matlagning, kommer programmet innehålla flera digitala aktiviteter inom gastronomi och näringsliv för hela branschen.
Nu har vi äntligen slagit upp de digitala portarna till nya Galatea.se. Efter månader av arbete har vi skapat vad vi tycker är Sveriges bästa digitala plats för dryckeshandel och inspiration.
Den stora trenden ifrån USA med alkoholhaltigt smaksatt vatten, så kallad Hard Seltzer, lanseras nu brett i Systembolagets fasta sortiment. LOCAL HARD SELTZER är en svensk variant där kolsyrat alkoholhaltigt vatten smaksatts med citron för att ge konsumenten en uppfriskande och lätt drink med lågt sockerinnehåll.
Galatea är ny huvudleverantör av öl till Stockholmsbaserade restaurangkonceptet Urban Deli. De två företagen har skrivit ett femårigt samarbetsavtal som innebär att varumärken som Bavaria, S:t Eriks Bryggeri och Lagunitas kommer serveras i Urban Delis restauranger och barer framöver.
I Martin & Servera-gruppens års- och hållbarhetsberättelse för 2019 hittar du information om stora affärshändelser och vårt hållbarhetsarbete – vad vi har åstadkommit och hur vi fortsätter framåt.
Våren 2020 är inkommen och nu firar S:t Eriks Bryggeri 10 år som det moderna hantverksbyggeriet. 2010 var året då det legendariska bryggeriet från Kungsholmen och Södermalm väcktes till liv igen, efter sin första storhetstid 1859-1959. Bland de första ölen som bryggdes vid nystarten var S:t Eriks IPA, och som har blivit den nya tidens flaggskepp.
Galatea stärker sin position inom vin via förvärv av Domaine Wines
Galatea förvärvar vinimportören Domaine Wines Sweden AB i syfte att stärka sin marknadsposition på vinsidan. Domaine Wines omsätter ca 300 miljoner kr.