Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Galatea förvärvar klassiska spritvarumärken och breddar erbjudandet

Galatea förvärvar klassiska spritvarumärken och breddar erbjudandet
I samband med att Altia och Arcus bildar Anora Group avyttras varumärken som bland annat Skåne Akvavit, Hallands fläder och Grönstedts. Varumärkena förvärvas av Galatea, inom Martin & Servera-gruppen.
Finska Altia och norska Arcus alkoholproducenterna slår samman sina affärsverksamheter och bildar Anora Group. För att bibehålla en sund konkurrenssituation på marknaden avyttrar de i samband med det ett antal välkända varumärken inom spritsegmentet, som nu förvärvas av Galatea.

- Vi är stolta över tillskottet av klassiska och omtyckta varumärken inom segmentet starksprit. Som långsiktiga ägare ser vi fram emot att förvalta och utveckla de redan mycket populära varumärkena för hela den nordiska marknaden. Majoriteten av försäljningen sker via Systembolaget och motsvarande kanaler i de övriga nordiska länderna, men de kommer även att bredda och stärka Galateas erbjudande till restaurangmarknaden, säger Mats Folkeson, vd för Galatea.

I affären ingår varumärkena Skåne Akvavit, Hallands Fläder, Brøndums, Grönstedts, Dworek, Akevitt Spesial och S. P. R. T.

- Med förvärvet breddar och stärker Galatea varumärkesportföljen ytterligare för både privata kunder och restauranger. Vi fortsätter också vår ambition att växa inom alla huvudsegmenten öl, vin, sprit, cider och alkoholfritt, säger Mats Folkeson.


Presskontakt
Christina Gezelius, informationschef Martin & Servera-gruppen
0708-13 64 02
christina.gezelius@martinservera.se
Publicerad2021-07-23

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.