Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Nyhet

Hatten av – välkommen säger vi till Schloss Reinhartshausen

Schloss Reinhartshausen i Rheingau är en riesling-legend sedan 1337. Lagom till första advent hittar du deras härliga halvtorra riesling från vingården Hattenheimer Wisselbrunnen på Systembolagets tillfälliga hylla. Vingården är klassificerad Grosse Lage (motsvarande Grand Cru) vilket är den högsta klassen för en vingård i Tyskland. Välkommen till bords!

Weingut Schloss Reinhartshausen har varit en del av Rheingaus vinkultur i mer än 680 år, en egendom där historiens vingslag ständigt är närvarande. Här produceras prisbelönta viner av toppkvalitet från anrika vingårdar. Arbetet i vingårdarna sker med stor respekt för fauna och flora och allt som produceras är ekologiskt certifierat och buteljeras på slottet. Vinerna är kända för att vara några av de mest lagringsdugliga i Rheingau.

Vingården är en riktig ”riesling-legend” då man odlat druvan här sedan 1337 – vilket innebär att vinhuset är ett av världens äldsta vinhus, beläget i hjärtat av Rheingau.

Det anrika Rheingau-slottet Schloss Reinhartshausen är ett nytillskott i vår portfölj som vi är väldigt glada och stolta över, berättar Johanna Ekbrant som är produktchef på Domaine Wines som importerar vinet.

Lansering 1 december (tillfälligt sortiment)

Schloss Reinhartshausen Hattemheimer Wisselbrunnen Grosse Lage Riesling Kabinett 2021 släpps på Systembolaget fredag den 1 december kl. 10.00.

Om vinet

Druvorna växer på äldre vinstockar och plockas för hand och pressas varsamt, och produceras, lagras och buteljeras under noga övervakning på slottet. Vinet imponerar med rik frukt av vita persikor och aprikos. En härlig kryddighet, en distinkt mineralitet och en fin balans mellan syra och sötma och lång eftersmak. Serveras 8 – 10 grader. Vinet är tacksamt att kombinera med mat, då det passar till kryddig och stark mat som vanligtvis “inte passar ihop med vin”. Asiatiska rätter som curry och pad thai och julbordets smakrika rätter. Prova även gärna med ostar som raclette, munster och taleggio.

Produktfakta

Schloss Reinhartshausen Hattemheimer Wisselbrunnen Grosse Lage Riesling Kabinett
Årgång: 2021
Sortiment: TSV-lansering 1 december
Artikelnummer: 9013701
Alkohol: 11,5 % vol.
Publicerad2023-12-01

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.