Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Hallands Gin – nyhet i sortimentet

Den uppåtgående trenden världen runt för gin fortsätter starkt. Från de stora klassiska tillverkarna i Storbritannien, USA och Australien till svenska och internationella destillerier – nu kommer det senaste svenska bidraget, Hallands Gin.

Det så populära brännvinet Hallands Fläder har därmed fått sällskap i sortimentet med en gin-lansering i Systembolagets fasta sortiment den 1 mars. En annan trend är den klimatsmarta petflaskan, som Hallands Gin tappas på. Den lätta transportvikten och pantreturen är två stora plus i kanten.

Enbärsdrycken gin har sitt ursprung inom medicinen och uppfanns i Nederländerna, men den förknippas idag kanske främst med Storbritannien där den varit mycket populär ända sedan slutet av 1600-talet.

Hallands Gin är en dry gin i den brittiska traditionen smaksatt med enbär, citrus och örter och har en väl avvägd alkoholstyrka på 40 %. Precis lika känsligt destillerad och kryddad som den framgångsrika föregångaren Hallands Fläder.

1 mars är en lämplig urpremiär för Hallands Gin, lagom inför vårens gin och tonic-säsong med den svenska gin- och tonicdagen i april. Denna favoritkombination kom till under 1800-talet när brittiska soldater i Indien drack en blandning av mineralvatten och Kinin mot malaria, som de förbättrade smaken på genom att tillsätta gin.

 

Vårt G&T-tips med Hallands Gin är att para den med Fentimans Valencian Orange eller Pink Grapefruit Tonic Water för att matcha den fina citrusprofilen. Fentimans finns i de flesta välsorterade livsmedelsbutiker.

 

Hitta Hallands Gin på Systembolaget.

 

Hallands Gin

Art nr: 21

Petflaska, 500 ml

40% vol

Pris 189 kr + pant 1 kr

 

Publicerad2024-02-29

Läs också

Nyhet

Upptäck PomPom cider – cider i tre smaker

En ny ciderserie har rullat ut till landets Systembolagsbutiker. PomPom heter den och finns hittills i tre smaker: Crisp Apple, Rosé Mango och Smashed Passion. Det är våra tidigare kändisar Hannas Cider och Hjerta Cider som nu förenas under det nya namnet. De både torra, söta och naturliga smakerna känns igen, men upplevelsen är ny.

Vin i PET-flaska – en hållbar lösning

PET vinner mer och mer mark även som flaska för vin. Formatet är något som många har åsikter om och kanske till viss del känner motstånd emot när det gäller vin. Och absolut. Ska man lagra sitt vin ett antal år är det självklara valet glasflaska. Men miljömässigt är petflaskan spännande och intressant.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.