Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Nyhet

Svensk Hard Seltzer nu på Systembolagets hyllor

Den stora trenden ifrån USA med alkoholhaltigt smaksatt vatten, så kallad Hard Seltzer, lanseras nu brett i Systembolagets fasta sortiment. LOCAL HARD SELTZER är en svensk variant där kolsyrat alkoholhaltigt vatten smaksatts med citron för att ge konsumenten en uppfriskande och lätt drink med lågt sockerinnehåll.

LOCAL HARD SELTZER är en alkoholhaltig dryck som nu lanseras brett på Systembolaget i Sverige. I USA, där produktkategorin fullkomligt exploderat i popularitet de senaste åren, finns det en stor efterfrågan efter detta uppfriskande och fräscha alternativ till öl, cider och vin. De låga socker- och kolhydratnivåerna och den, i jämförelse med andra drinkar, låga kalorinivån är något som uppmärksammas av konsumenterna.

"Många konsumenter lägger idag större vikt vid energiinnehållet i dryck och de uppskattar fräschören och den lägre alkoholhalt som Hard Seltzers medför jämfört med klassiska drinkar."

Marcus Friari, produktansvarig för LOCAL på Galatea
Hard Seltzer innehåller kolsyrat vatten med alkohol och är ofta smaksatt med frukt eller annan naturlig smaksättare. De kallas även för Hard soda eller Spiked soda och har sin förlaga i spritdrinkar som Skinny bitch och Vodka soda som var populära runt millennieskiftet. Nu återstår att se om de svenska konsumenterna är lika mottagliga för denna nya produktkategori som amerikanarna.
Publicerad2020-09-04

Läs fler nyheter

2024.03.20

Agitators förbjudna kastanjewhisky – här för att stanna

Efter tre tillfälliga lanseringar som sålt slut i rekordfart uppdateras Agitators populära kastanjewhisky med både namn och recept. Den 20 mars lanseras Chestnut Cask i whiskymakarens eget ordinarie utbud och Systembolagets beställningssortiment. “Vi var först i världen med att lägga whisky på hela fat av kastanjeträ”, säger Oskar Bruno, grundare och destillerichef på Agitator whisky.
2024.02.29

Hallands Gin – nyhet i sortimentet

Den uppåtgående trenden världen runt för gin fortsätter starkt. Från de stora klassiska tillverkarna i Storbritannien, USA och Australien till svenska och internationella destillerier – nu kommer det senaste svenska bidraget, Hallands Gin.
2023.12.19

Produktion flyttas till externa samarbetspartners

2023.12.07

Upptäck PomPom cider – cider i tre smaker

En ny ciderserie har rullat ut till landets Systembolagsbutiker. PomPom heter den och finns hittills i tre smaker: Crisp Apple, Rosé Mango och Smashed Passion. Det är våra tidigare kändisar Hannas Cider och Hjerta Cider som nu förenas under det nya namnet. De både torra, söta och naturliga smakerna känns igen, men upplevelsen är ny.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.