Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Vintrender - ett sätt att hitta nya goda viner att tycka om

Måhända att ordet ”trenda” är ett uttjatat uttryck som vi hör mest överallt. Men idén med populära och nya produkter, intryck och smaker är inte sliten alls. Det är tvärtom lärorikt och spännande att prova nytt, att hitta kanske ovanliga, nya favoriter.
Att söka. Och finna. Kanske något som sticker ut från mängden, är producerat på ett unikt sätt, eller har andra egenskaper som är nya – för dig. Hur är det med vinvärlden, vad är hett just nu?
Senaste åren har det varit trendigt med naturvin, amforavin har seglat upp som en nyhet och engelska bubbel har hamnat på vinkartan. Men trender kan också gå på motsatt håll. Rosévin är ett sådant fenomen. Från att ha varit en trend och, visserligen populär, högst säsongsbetonad produkt som företrädelsevis läppjats av den kvinnliga delen av befolkningen har rosévinerna fått luft under vingarna och är numera på allas läppar. Och i allas glas. Sakta men säkert har dessa charmiga viner genom åren vunnit mark och erkännande. Från trend till etablerad.
Med ökat intresse för olika stilar och ursprung kommer även ett bredare utbud av rosévin på Systembolaget för oss konsumenter. Idag kan vi botanisera bland allt från fjäderlätta, skirt laxfärgade roséviner till djupt körsbärsröda, strukturerade roséviner och vi har vant oss vid att konsumera dessa året runt, inte bara under ett parasoll på semestern. Vi har också börjat matcha dessa strålande matviner till passande tilltugg och anrättningar. Även vad gäller mousserande vin har de rara rosa buteljerna blivit fler och fler på hyllorna.

Till och med vad gäller den storsäljande Proseccon har man bearbetat de beslutande organen i norra Italien för att klämma in en rosé-Prosecco i lagstiftningen. Alla vill rida på trenden! Detta har resulterat i en lagändring och sedan skörden 2020 får man lov att tillsätta högst 15 % rött vin på druvan pinot noir, för att få ljuvliga, flirtiga och rosa bubblor á lá Prosecco!

Galateas proseccotips!

Amore Bianca Prosecco
9335-01, Ingrosso, Italien, Mousserande
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
B-vara
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
119,00 kr
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Mer dryckeskunskap

Inspiration

Veganvin – vad är det egentligen?

Den vegetariska och inte minst veganska trenden blommar – bokstavligen. Vinbranschen är inte sen att hänga med i utvecklingen.
Inspiration

Champagne

Champagne. Nog klingar det vackert, inte bara i glasen utan även själva namnet. Smaka på ordet. Champagne. Det förpliktigar. Det är ett ultralyxigt vin, kanske det allra lyxigaste, med anor ända från 1600-talet.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.