Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Fentimans – botaniska brygder till drink, mat och dessert

Om du vill ha läskedrycker och mixers på det där gammaldags viset med helt naturliga ingredienser är brittiska Fentimans Botanical Brewery ett självklart val. Du får garanterat välsmakande cocktails med ofiltrerade, lyxiga och aromatiska toner tack vare den avancerade retrometoden där jäsning av färsk ingefära, kinin och färska örter, blommor och frukt lyfter smakerna.

Ur det breda sortimentet i dagligvaruhandeln har vi lyft fram de två klassikerna Ginger Beer och Victorian Lemonade, två toppexempel på mixer och läsk både för cocktails eller alkoholfria mocktails. Fentimans Ginger Beer på 25 cl-burk finns dessutom i de flesta Systembolagsbutiker i landet.

Stor och eldig Ginger Beer

Ginger Beer var Thomas Fentimans recept som redan 1905 startade det familjeägda bryggeriet i West Yorkshire (idag beläget i Hexham, Northumberland). Infusionen, blandningen och jäsningen av finaste färsk ingefära och örtextrakt sker idag med samma grundmetod. Smaken är stor och eldig och gör sig mycket fint på egen hand, till asiatisk liksom mustig mat eller i drinkar såsom Dark ’n’ Stormy eller The Perfect Jubilee. Hämta recept PDF här.