Passar fint till fisk, ljust kött eller ost
Var du vill sätta in Rabarber Sur är valfritt. Redan före grillningen passar en förberedd ceviche, som har fått stå till sig i kylen. Den friska munkänslan i ölet både rensar smaklökarna och lyfter upp fisk, marinad och frukt.För ett lättare val av maträtt. Bygg en egen Caesarsallad med grillad kycklingfilé och baconskivor, torka krutonger på grillen. Använd romansallad och gott om parmesanflingor och dressing. Lägg till några körsbärstomater. Rabarberölets milda syrlighet och soliga aromer passar perfekt ihop med denna rätt.

Ett lyxigt fisk- och skaldjursspett med rätt tillbehör, en liten ostbricka med mjuka, väl mognade sorter, en krämig sorbet eller bärpaj, till och med nygräddade crêpes… Där har du några fler alternativ som ger en kulinarisk höjdpunkt tillsammans med S:t Eriks Rabarber Sur.
Öl med lång tradition och nyväckt popularitet
I Berlin använder man ju sedan urminnes tider denna lokala och alkoholsnälla öltyp som sällskapsöl både före och efter maten, i en biergarten eller på en kvarters-kneipe. Eller som här och nu, varför inte när du står och grillar med vännerna.Ibland S:t Eriks nära 90 ölsorter framtagna sedan bryggeriets återfödelse 2010 har kategorin sour ale blivit extra populär på 2020-talet. I Berliner Weiße-versionen fås en mild och uppiggande syrlighet från lactobacillus, en aning sötare jämfört med de belgiska lambikerna. Även den stora andelen vete i maltblenden ger mjuka inslag av ljusa brödtoner till den friska och fruktiga dominansen.
Att sedan släppa lös rabarberns egenskaper i detta suröl trollar även fram toner av krusbär och torkad frukt, förutom den karakteristiska gröna strävheten som matchar citrusinslagen från den syrliga jäsningen.
