Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Laga lätt och servera prisvärt med S:t Eriks

Galatea rekommenderar

S:t Eriks Ljus Lager
10152-12, S:t Eriks Bryggeri, Sverige, Lager
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
B-vara
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
17,00 kr
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
I snålare tider eller inte, det kan alltid bli till en njutning en vanlig dag att laga en lite enklare maträtt – och att servera en prisvärd dryck därtill. För galatea.se-redaktionen går valet idag till Anette Rosvalls recept Fyllda hasselbackspotatisar, kombinerat med S:t Eriks Bryggeris nya hantverksbrygd, Ljus Lager. ”Less is more” är mottot för denna läckra måltid att bjuda hushållet eller vänner på.
S:t Eriks har slipat länge och väl på sin nya juvel, filtrerad och klart gyllengul, för att få fram den där väl avvägda och klassiska lagerölskaraktären, med modern twist. Här kommer den ljusa maltblenden till sin fulla rätt, upplyft av den tyska ädelhumlen för extra krispighet och örtiga aromer.

Pigg beska som möter upp

Potatisen med sin fyllning av bacon och västerbottenost blir en perfekt matchning. Vill man brodera ut passar även grillat därtill och med sallad som tillbehör. S:t Eriks Ljus Lagers pigga beska möter upp sältan och krämigheten på ett elegant sätt. 

Lanseringen av Ljus Lager är en satsning på både tradition och hantverk, som kan nå ut till en bredare skara av lagerölsfantaster, utan att skilja för mycket i pris med sina 15:90 kr. Dessutom har ju S:t Eriks Bryggeri en stolt historia av just lageröl med storhetstiden redan kring förra sekelskiftet och ända fram till 1950-talet.

Knyter ihop S:t Eriks stolta lagerölshistoria

S:t Eriks var ett av de ledande bryggerierna i Sverige när det gällde att införa den då nya öltrenden från Plzen och Bayern, eftersom man var bland de första i landet att använda nya bryggeritekniker. Bland annat klarade man att torka malt utan att bränna den och att hålla en extra hög vattenhygien, för att ge flaggskeppet S:t Eriks Öl sin lyster och klarhet.

Med S:t Eriks Ljus Lager 150 år senare knyts säcken ihop och samma ädla hantverk från Stockholm tas vidare till nya generationer.

S:t Eriks Ljus Lager kommer hittills i Systembolagets beställningssortiment på vacker 33-centilitersburk, till det generösa priset 15:90 kr + pant. Alkoholhalten är 5,0 % och artikelnumret 59675. Beställ S:t Eriks Ljus Lager här.


Gå till Anette Rosvalls recept Fyllda hasselbackspotatisar på Vinlistan.se.

PS: Nya S:t Eriks Ljus Lager har också fått en lyckad premiär på krogen, där den säljs på fat och flaska. Håll utkik vid nästa restaurangbesök.

Läs också

Nyhet

S:t Eriks Bryggeri lanserar en krispig ljus lager på burk – en svensk hantverksöl som utmanar storbryggerierna

Stockholmsbryggeriet S:t Eriks Bryggeri utökar sitt sortiment med en ny ljus lager på burk; S:t Eriks Ljus Lager. En svensk hantverksöl med lätta örtiga toner från den tyska ädelhumlen och en ren maltig doft. En hantverksöl på burk, men där priset snarare konkurrerar med storbryggeriernas storsäljare.
Inspiration

Vi kikar in hos Sigtuna Brygghus

Det finns en handfull verksamma bryggerier i craft beer-Sverige med erfarenhet ända tillbaka till den ölrevolutionerande tiden före och efter millennieskiftet. Sigtuna Brygghus är ett av dem, med en fortsatt sprudlande aktivitet och framtidsvision. Vi intervjuar Marcus Friari som är marknadsansvarig för Sigtuna Brygghus. För att få en lägeskoll från honom.

Vänta kvar, din sida laddas.