Alasia Barbaresco

X7020701, Boutinot, Italien
.
Kampanj just nu!
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}

Om drycken

Alasia Barbaresco är producerat med Araldica´s bästa fat. Jordmånen består främst av limesten och lera och vingården ligger mellan 180-400 m.ö.h i syd-västlig riktning. Druvorna sköras för hand i början av oktober, druvorna pressas och fermenteras under 12 dagar. Skalen separeras och vinet pumpas över till slovenska ekfat och lagras under 2 år. Vinet ligger därefter på flaska i 6 månader. Tonerna i vinet går åt mörka körsbär, björnbär och viol. Vinet uppvisar en fin struktur som avslutas med silkiga tanniner.

Läs mer Visa mindre

Serveringstips

Serveras vid 14-16°C till grillat kött och stekar.Läs mer Visa mindre

Om producenten

I Rhônedalens södra del ligger byn Cairanne där Domaine Boutinot har sitt hjärta. Producenten använder sig av traditionella metoder och vinet jäses på naturlig väg, detta för att ta tillvara på de naturliga aromer som finns i druvan. Hos Boutinot tror man på konstens ädla uttryck och lever efter ledorden ”Fide et Arte”.Domaine Boutinot har sträckt sig till området Pays d’oc för vinet La Garrigue du Midi som präglas mycket av dess terroir, kullarna, slätterna och Medelhavets inverkan på druvan.Boutinots serie Cuvée Jean-Paul kommer från södra Frankrike. Vinmakarna Eric Monnin, Samantha Bailey och produktchef Kim Tidy leder produktionen och hjälper bland annat odlarna i det viktiga arbetet att nå en hög kvalitet på druvorna och välja rätt tidpunkt för skörd. Efter vinifieringen skapar de tillsammans den slutgiltiga blenden och cuvéen utifrån vad marknaden efterfrågar och vad den senaste skörden har att erbjuda.   Läs mer   Visa mindre

  Alternativ
Ersätts av:  
Detaljer
Taggar & Märkningar
Nedladdningsbart material