Petra Potenti

X512228201, Petra, Italien
.
Kampanj just nu!
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}

Om drycken

Vinet är gjort helt på Cabernet Sauvignon, där vinrankornas genomsnitt ligger på 16 år, jordmånen består främst av lerjord och är rik på kalk. Druvorna skördas för hand med noggrann selektering i vinkällaren för att sedan fermenteras i 100 hektoliters ekfat och lagras därefter minst 18 månader på fransk barrique, där ca 10% är nya fat. Vinet lagras sedan på flaska i minst 12 månader. Tonerna går åt röda vinbär, torkade mörka körsbär, blåbärsmarmelad, choklad och eukalyptus. Avslutningen har bra bett av tanniner och ljuvliga toner av kryddor, kaffe och balsamvinäger.

Läs mer Visa mindre

Serveringstips

Serveras vid 14-16°C till vildsvin eller annat kraftfullt viltkött.Läs mer Visa mindre

Om producenten

Petra Wines historia började när Francesca Moretti reste med sin pappa Vittorio till Bordeaux i mitten av 90-talet och föll pladask för historien, kulturen och dess viner att Francesca omgående bestämde sig för att inte studera till veterinär utan till oenolog. Toscana blev det naturliga valet och förverkligades i området Maremma, inte runt Bolgheri utan i bördiga Val di Cornia i nära samarbete med den berömda Attilio Scienza som forskat i vingenetik   Läs mer   Visa mindre

  Alternativ
Ersätts av:  
Detaljer
Taggar & Märkningar
Nedladdningsbart material