Petra Zingari IGT

X512228101, Petra, Italien
.
Kampanj just nu!
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}

Om drycken

Vinet genomgår en kortare maceration mellan 7-10 dagar, därefter en fermentering i ståltank samt även malolaktisk fermentering. Vinifieringen medför även användningen av ett tekniskt experiment med mikro-oxygenering, dvs genom en apparat pumpar man in syre under kontrollerade former. På detta sätt får man en snabbare mognadskänsla i vinet. Tonerna i vinet går åt mörk frukt, körsbär, plommon, ceder och blommor. Avslutningen är fruktig med lätt rökighet, mjuka tanniner och långt avslut.

Läs mer Visa mindre

Serveringstips

Serveras vid 14-16° C till lammkotletter, kanin och hjortfilé.Läs mer Visa mindre

Om producenten

Petra Wines historia började när Francesca Moretti reste med sin pappa Vittorio till Bordeaux i mitten av 90-talet och föll pladask för historien, kulturen och dess viner att Francesca omgående bestämde sig för att inte studera till veterinär utan till oenolog. Toscana blev det naturliga valet och förverkligades i området Maremma, inte runt Bolgheri utan i bördiga Val di Cornia i nära samarbete med den berömda Attilio Scienza som forskat i vingenetik.   Läs mer   Visa mindre

  Alternativ
Ersätts av:  
Detaljer
Taggar & Märkningar
Nedladdningsbart material