Petra Zingari IGT

X512228101, Petra, Italien
.
Kampanj just nu!
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}

Om drycken

Vinet genomgår en kortare maceration mellan 7-10 dagar, därefter en fermentering i ståltank samt även malolaktisk fermentering. Vinifieringen medför även användningen av ett tekniskt experiment med mikro-oxygenering, dvs genom en apparat pumpar man in syre under kontrollerade former. På detta sätt får man en snabbare mognadskänsla i vinet. Tonerna i vinet går åt mörk frukt, körsbär, plommon, ceder och blommor. Avslutningen är fruktig med lätt rökighet, mjuka tanniner och långt avslut.

Läs mer Visa mindre

Serveringstips

Serveras vid 14-16° C till lammkotletter, kanin och hjortfilé.Läs mer Visa mindre

Om producenten

Historien börjar när Francesca Moretti reste med sin pappa Vittorio till Bordeaux i mitten av 1990-talet och föll pladask för historien, kulturen och vinerna. Francesca sadlade om till oenolog och Vittorio köpte 105 hektar i Val di Cornia, Maremma, Toscana. Här gör man nu viner i samklang med, och största respekt för naturen – med ett spektakulärt resultat.   Läs mer   Visa mindre

  Alternativ
Ersätts av:  
Detaljer
Taggar & Märkningar
Nedladdningsbart material