Manzanilla Solear

X512221002, Barbadillo, Spanien
.
Kampanj just nu!
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
79,00 kr

Om drycken

Barbadillo Manzanilla Solear görs 100% på-Palomino druvor både från Barrio Alto och Bajo och har mognat genom solera-metod i källare från Sanlúcar de Barra i hela 6 år. Vinet är torr i stilen med en mjuk och söt fruktig smak. Aromerna är skarpa från den långa lagringen på sin jästfällning och får därför lättare toner av havssalt. Det kommer även fram toner av nötter och äpple. Smakerna är rena med dess sälta, nötter, jäst, äpple, citrus och svartpeppar. Eftersmaken är lång med fantastiskt djup.

Läs mer Visa mindre

Serveringstips

Serveras vid 6-8°C till ansjovis, pata negra skinka, lomo eller en vällagrad manchego-ost. En annan klassiker är soppa gjord på färska trattkantareller.Läs mer Visa mindre

Om producenten

Bodegas Barbadillo ligger mitt i den gamla delen av Sanlucar de Barrameda, i Castillo San Diego. Här har man investerat i en modern vinanläggning som kan jäsa det unika vinet under kontrollerade former. Det är endast i staden Sanlucar de Barrameda som man har rätt att kalla sina viner för Manzanilla. Samtliga viner lagras sedan i det klassiska solerasystemet, ett system som innebär att man tappar av en mindre mängd äldre vin ur faten, för att senare fylla upp med yngre vin.   Läs mer   Visa mindre

  Alternativ
Ersätts av:  
Detaljer
Taggar & Märkningar
Nedladdningsbart material