Paitin Barbaresco Basarin

X20360501, Paitin, Italien
.
Kampanj just nu!
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}

Om drycken

Barbaresco Basarin ligger på branta kullar i Langhe i ett vägskäl mellan de tre byarna Neive, Tresio och Barbaresco. Denna Cru är känd för att en präst från Neive valde ut de bästa druvorna från Basarin och Gallina för att producera hans favorit Barbaresco. Jordmånen består främst av limesten, rik på fossiler och sand. Vingården ligger i syd-väst på höjder mellan 260-300 m.ö.h. Vinrankorna är mellan 30-40 år gamla och den allra första flaskan släpptes 2018.  Allt sker enligt ekologiska principer med enbart användning av svavel och koppar på grödorna, med andra ord används enbart ekologiska alternativ. Skörden sker helt för hand, vinet fermenteras och macererar 3-6 veckor i ståltank, därefter ligger vinet på Slovenska och Österrikiska fat som är på 25-50 hektoliter under 1 1/2 till 2 år. Tonerna går åt mörka körsbär, röda bär, mogna jordgubbar, blomster och kryddor. Vinet har en lång avslutning med härlig tanninstruktur i komplex balans.

Läs mer Visa mindre

Serveringstips

Serveras vid 14-16ºC till grillat kött, lamm, grytor, kallskuret och lagrade hårdostar.Läs mer Visa mindre

  Alternativ
Ersätts av:  
Detaljer
Taggar & Märkningar
Nedladdningsbart material