Paitin Barbaresco Serraboella

X20360401, Paitin, Italien
.
Kampanj just nu!
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}

Om drycken

Serraboella är det mest erkända Cru området i södra Neive. Deras viner har vinifierats här sedan 1999, innan dess var plotten integrerad med Barbaresco Sorì Paitin. Jordmånen består främst av limesten, rik på fossiler och sand. Vingården ligger i syd-väst på höjder mellan 280-320 m.ö.h. Vinrankorna är mellan 26-40 år gamla. Allt sker enligt ekologiska principer med enbart användning av svavel och koppar på grödorna, med andra ord används enbart ekologiska alternativ. Skörden sker helt för hand, vinet fermenteras och macererar 3-6 veckor i ståltank, därefter ligger vinet på Slovenska och Österrikiska fat som är på 25-50 hektoliter under 1 1/2 till 2 år. Tonerna i vinet går åt mörk frukt, körsbär, hallon, jordgubbar, läder, aromatiska örter och kryddor. Avslutningen är lång och elegant med ljuvlig tanninstruktur.

Läs mer Visa mindre

Serveringstips

Serveras vid 14-16ºC till grillat kött, lamm, grytor, kallskuret och lagrade hårdostar.Läs mer Visa mindre

Om producenten

Början av 1890-talet slog sig Giacomo Elia och hans son Giuseppe samman med den lokala eliten av oenologer. Med stor hjälp av Domizio Cavazza och två andra tekniker åtog sig Giuseppe vinifiering av nebbiolo och 1893 producerade han sitt första vin med etiketten "Barbaresco del Bricco di Neive". Giuseppe var en av fyra familjer att uppge Barbaresco på etiketten som ursprung. Under andra världskriget förlorade familjen stora delar av sina ägor, det enda som blir kvar är ett Cru område vid namnet Serraboella och 1948 tar Secondo över driften helt själv. 1953 planterades stora delar av egendomen om, idag är det deras son och syskonbarn; Giovanni, Silvano och Luca som driver det mer än 200-åriga vinfirman vidare i nu 8:e generationen.   Läs mer   Visa mindre

  Alternativ
Ersätts av:  
Detaljer
Taggar & Märkningar
Nedladdningsbart material