Paitin Barbaresco Serraboella

X20360401, Paitin, Italien
.
Kampanj just nu!
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}

Om drycken

Serraboella är det mest erkända Cru området i södra Neive. Deras viner har vinifierats här sedan 1999, innan dess var plotten integrerad med Barbaresco Sorì Paitin. Jordmånen består främst av limesten, rik på fossiler och sand. Vingården ligger i syd-väst på höjder mellan 280-320 m.ö.h. Vinrankorna är mellan 26-40 år gamla. Allt sker enligt ekologiska principer med enbart användning av svavel och koppar på grödorna, med andra ord används enbart ekologiska alternativ. Skörden sker helt för hand, vinet fermenteras och macererar 3-6 veckor i ståltank, därefter ligger vinet på Slovenska och Österrikiska fat som är på 25-50 hektoliter under 1 1/2 till 2 år. Tonerna i vinet går åt mörk frukt, körsbär, hallon, jordgubbar, läder, aromatiska örter och kryddor. Avslutningen är lång och elegant med ljuvlig tanninstruktur.

Läs mer Visa mindre

Serveringstips

Serveras vid 14-16ºC till grillat kött, lamm, grytor, kallskuret och lagrade hårdostar.Läs mer Visa mindre

  Alternativ
Ersätts av:  
Detaljer
Taggar & Märkningar
Nedladdningsbart material