Paitin Barbaresco Sori Paitin

X20360201, Paitin, Italien
.
Kampanj just nu!
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}

Om drycken

Sorì Paitin är ett Cru område som varit i Pasquero-Elia ägor sedan 1796. Det är Serraboellas varmaste sluttningar och mest prestigefulla Cru, Sorì betyder första platsen där snön smälter och där första vintersolen kommer fram.  Jordmånen består främst av limesten, rik på fossiler och sand. Vingården ligger i syd-väst på höjder mellan 280-320 m.ö.h. Vinrankorna är mellan 40-70 år gamla och den allra första flaskan släpptes redan 1893.  Allt sker enligt ekologiska principer med enbart användning av svavel och koppar på grödorna, med andra ord används enbart ekologiska alternativ. Skörden sker helt för hand, vinet fermenteras och macererar 3-6 veckor i ståltank, därefter ligger vinet på Slovenska och Österrikiska fat som är på 25-50 hektoliter under 1 1/2 till 2 år. Tonerna i vinet går åt körsbär, hallon, jordgubbar, tranbär, läder, tobak och choklad. Avslutningen är otroligt komplex med perfekt balans mellan dess frukt och tanninstruktur.

Läs mer Visa mindre

Serveringstips

Serveras vid 14-16ºC till grillat kött, lamm, grytor, kallskuret och lagrade hårdostar.Läs mer Visa mindre

  Alternativ
Ersätts av:  
Detaljer
Taggar & Märkningar
Nedladdningsbart material