Saint Joseph

970101, Les Vins de Vienne, Frankrike
.
Kampanj just nu!
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}

Om drycken

Druvorna kommer från Saint-Désirat, Charnas, Malleval, Serrière och Glun där jordmånen främst består av limesten, lera och grus. Rankorna är i snitt 30 år gamla. Skörden sker helt för hand. Vinet genomgår fermentering med naturliga jäststammar under 3-4 veckor. Totalt lagras vinet 12 månader på 20% cementfat och 80% på stora franska fat, vinet filtreras därefter innan buteljering. Doften är varm och fruktig med inslag av röda mörka bär, peppriga toner, viol, charkuterier som avslutas med en söt ton från de solmogna druvorna med skarpa tanniner.

Läs mer Visa mindre

Serveringstips

Serveras vid 16-17°C till grillade revbensspjäll, kalv eller rött kött.Läs mer Visa mindre

Om producenten

Yves Cuilleron började sin bana som vinmakare 1987. 1988 frågade Francois Villard Yves om han kunde få praktisera och hjälpte därmed till med skördarna 1988 och 1989. För att Francois skulle förfina sina kunskaper fick han även lära sig vinmakning av Pierre Gaillard, de tre blev därefter goda vänner och påbörjade ett nära samarbete.   Läs mer   Visa mindre

  Alternativ
Ersätts av:  
Detaljer
Taggar & Märkningar
Nedladdningsbart material