Brandini EKO Barolo DOCG R56

9592-01, Brandini, Italien
.
Kampanj just nu!
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}

Om drycken

Vinet är helt ekologiskt och druvorna är ett sk "single-vinyard" läga dvs cru område i La Morra, själva jordmånen kännetecknas av hårt packad märgel (kalkrik av sten-, grus & lera). Det som gör området extra unikt är den rika mängden marin fossil, vilket ger komplexitet till vinet. Vinet genomgår fermentering under temperaturkontroll i ståltank, därefter macererar vinet på sina skal under ca 4 veckor. Under tiden pumpas vinet ständigt över mellan fat sk. "pump-overs". Vinet lagras sedan i stora ekfat (20-60 hl) under 30 månader och därefter på flaska mellan 6-8 månader. Tonerna i vinet går åt mörk röd frukt, kryddor och rosor som avslutas med balanserad tanninstruktur och långt avslut av den komplexa mörka frukten.

Läs mer Visa mindre

Serveringstips

Serveras vid 16-18°C till fågel, pasta med tryffel och grillat kött.Läs mer Visa mindre

Om producenten

Brandini sticker ut med att vara certifierade som ekologiska. Filosofin med att arbeta ekologiskt är enligt de själva en livsstil och respekten till jorden och dess ursprung. Fokuset ligger på att producera unika viner från La Morra, Serralunga d´alba och Monteforte d´alba, i dagsläget äger de 18 hektar. Från dessa områden har de 4 Crus; R56, Annunziata, Meriame och Carretta.   Läs mer   Visa mindre

  Alternativ
Ersätts av:  
Detaljer
Nedladdningsbart material