Brandini EKO Barolo DOCG R56

9592-01, Brandini, Italien
.
Kampanj just nu!
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}

Om drycken

Vinet är helt ekologiskt och druvorna är ett sk "single-vinyard" läga dvs cru område i La Morra, själva jordmånen kännetecknas av hårt packad märgel (kalkrik av sten-, grus & lera). Det som gör området extra unikt är den rika mängden marin fossil, vilket ger komplexitet till vinet. Vinet genomgår fermentering under temperaturkontroll i ståltank, därefter macererar vinet på sina skal under ca 4 veckor. Under tiden pumpas vinet ständigt över mellan fat sk. "pump-overs". Vinet lagras sedan i stora ekfat (20-60 hl) under 30 månader och därefter på flaska mellan 6-8 månader. Tonerna i vinet går åt mörk röd frukt, kryddor och rosor som avslutas med balanserad tanninstruktur och långt avslut av den komplexa mörka frukten.

Läs mer Visa mindre

Serveringstips

Serveras vid 16-18°C till fågel, pasta med tryffel och grillat kött.Läs mer Visa mindre

Om producenten

Brandini är två systrar från La Morra i Piemonte som gör unika ekologiska nebbiolo-viner. Filosofin är att arbeta ekologiskt med stor respekt för miljö och terroir. Vinerna får vila på stora ekfat för att på så sätt ge möjlighet att visa upp hela paletten av smakupplevelser från dess odlingsplats i glaset.   Läs mer   Visa mindre

  Alternativ
Ersätts av:  
Detaljer
Nedladdningsbart material