Queirón Mi Lugar 2017

9522-01, Ontanon, Spanien
.
Kampanj just nu!
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}

Om drycken

Druvsammansättningen består av 90% tempranillo och 10% garnacha. Tempranillo druvorna kommer från 3 olika höghöjdsplotter där den högsya ligger på hela 670 m.ö.h. Årgången hade en hel del regn under vintern och fram till våren. Sommaren var sedan relativt varm och druvorna fick därför en långsam men perfekt mognad. Vinet genomgick sedan för-fermentering under 5 dagar och en fermentering på 18 dagar under temperaturkontroll. En malolaktisk fermentering skedde sen i franska ekfat. Vinet lagrades därefter 18 månader där 80% var franska fat och resterande 20% var amerikanska fat. Tonerna i vinet går åt mogen röd och mörk frukt, björnbär, rosmarin, timjan och lakrits. Avslutningen är elegant med bra syra och sammetslena tanniner.

Läs mer Visa mindre

Serveringstips

Serveras vid 16-18°C till exempelvis rött kött med ugnsbakade rotfrukter.Läs mer Visa mindre

Om producenten

Familjen Perez Cuevas har sedan 80 år bedrivit sin vinodling i staden Quel i Rioja. Idag drivs deras firma Ontañón av fjärde generationen. Vinrankorna växer på 600-800 meters höjd på Sierra Yergas sluttningar utanför staden, som är belägen i den sydligaste och varmaste Rioja-regionen, Rioja Baja. Företagets viner har fått flera internationella utmärkelser och mycket bra betyg för viner i sin prisklass.   Läs mer   Visa mindre

  Alternativ
Ersätts av:  
Detaljer
Taggar & Märkningar
Nedladdningsbart material