Marchesi di Gresy Dolcetto d'Alba Monte Aribaldo

9514-01, Marchesi di Gresy, Italien
.
Kampanj just nu!
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}

Om drycken

Druvorna skördas för hand och macererar på skalen i ca 7 dagar under temperaturkontroll. Vinet genomgår därefter malolaktisk fermentering och lagras sedan 5 månader på ståltank. Vinet lagras även en kortare tid på flaska. Tonerna i vinet går åt mörka körsbär, blåbär, plommon, marmelad och mandlar. Tanninerna är mjuka i stilen, eftersmaken är lång och komplex som avslutas med lättare toner av gräs.

Läs mer Visa mindre

Serveringstips

Serveras vid 14-16°C till rött kött, salami, pasta, pizza och lokala delikatesser.Läs mer Visa mindre

Om producenten

Martinenga har ägts av Marchesi di Grésy sedan 1797 och cru-läget uppgår till nästan 12 hektar. Totalt äger de 45 hektar vingårdar uppdelat i Langhe och Monteferrato med 4 olika gårdar. Ett viktigt årtal i modern tid är 1973, innan dess såldes alla druvor till ett kooperativ. Alberto di Grésy påbörjade därmed vinifieringen som resulterade i Barbaresco Martinenga Docg, Martinenga Langhe DOC Nebbiolo och Monte Aribaldo Dolcetto D’Alba DOC.   Läs mer   Visa mindre

  Alternativ
Ersätts av:  
Detaljer
Taggar & Märkningar
Nedladdningsbart material