Marchesi di Gresy Martinenga

9512-01, Marchesi di Gresy, Italien
.
Kampanj just nu!
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}

Om drycken

Vinet macererar på sina skal uppåt 10 dagar som följs av 30 dagars fermentering med daglig "pump-over". Därefter genomförs malolaktisk fermentering under temperaturkontroll. Vinet lagras sedan på franska barriquer i 12 månader och i Slovenska ekfat i ytterligare 12 månader. Vinet har ytterst komplexa toner av plommon, körsbär, torkade blommor, tobak och té. Balansen mellan tanninerna och den komplexa frukten är i perfekt harmoni med en lång avslutning.

Läs mer Visa mindre

Serveringstips

Serveras vid 14-16°C till rött kött, vitt kött rikligt med kryddor eller lagrade hårdostar.Läs mer Visa mindre

Om producenten

Martinenga har ägts av Marchesi di Grésy sedan 1797 och cru-läget uppgår till nästan 12 hektar. Totalt äger de 45 hektar vingårdar uppdelat i Langhe och Monteferrato med 4 olika gårdar. Ett viktigt årtal i modern tid är 1973, innan dess såldes alla druvor till ett kooperativ. Alberto di Grésy påbörjade därmed vinifieringen som resulterade i Barbaresco Martinenga Docg, Martinenga Langhe DOC Nebbiolo och Monte Aribaldo Dolcetto D’Alba DOC.   Läs mer   Visa mindre

  Alternativ
Ersätts av:  
Detaljer
Taggar & Märkningar
Nedladdningsbart material