Franschhoek Cellar Brut Royale

8686-01, Franschhoek Cellar, Sydafrika
.
Kampanj just nu!
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}

Om drycken

Skörden sker helt för hand i slutet av januari och början av februari. Druvorna pressas i hela klasar efter noggrann selektering. Juicen får därefter vila i ståltank under 48 timmar för att stabiliseras. Druvorna fermenteras separat och ligger på sin jästfällning fram till blandningen. För att få fram en cuvee använder de sig av flera olika basårgångar, vinet genomgår sen sin andra fermentering på flaska under 12-15 månader och kallas i Sydafrika för Cap Classique. Tonerna går åt citrus, apelsinskal, tropisk frukt och stenfrukt. Avslutningen är krämig med fin mineralitet, perfekt balans mellan dess frukt och syra.

Läs mer Visa mindre

Serveringstips

Serveras vid 8-10ºC till sushi, rökt lax, sparris eller som aperitif.Läs mer Visa mindre

Om producenten

Det bördiga distriktet Franschhoek i Coastal Region har en vinodlingshistoria ända från 1680-talet. Här bildades 1945 Franschhoek Co-Operative Cellar som på senare år övergått i privat ägo under DGB och fått namnet Franschhoek Cellar. Både innovativa och erfarna odlare i regionen förser idag Franschhoek Cellar med c:a 9 000 ton druvor per skördeår. Chefsvinmakare är JD Rossouw, som tillsammans med odlingsexperten Stephan Joubert väljer druvor från odlingar med rätt jordmån för optimal växtbalans.   Läs mer   Visa mindre

  Alternativ
Ersätts av:  
Detaljer
Taggar & Märkningar
Nedladdningsbart material