Timmermans Faro

8507-03, John Martin, Belgien
.
Kampanj just nu!
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
43,10 kr

Om drycken

Timmermans Faro är en traditionell lambic, gjord med kandisocker som ingrediens för att det sura ska sötas upp en smula. En fyndig bartenders knep att tillsätta kandisocker till botten av faten vid produktionen för att inte få ölen för sur vid lagringen, det är grunden till den här stilen av lambic. Man tillsätter kandisocker i processen, och även vatten, för att mjuka upp det sura. Populär i Bryssel där många traditioner är knutna till ölen, med en relativt neutral och tillgänglig smakprofil är den lätt att uppskatta. Timmermans Faro bryggs fortfarande med de svunna tidernas metoder och recept.

Läs mer Visa mindre

Om producenten

Bryggeriverksamheten startade 1702 med tillverkning av Geuze Lambic i Itterbeek, några kilometer från centrala Bryssel. Idag förknippas bryggeriet främst med Timmermans Kriek men även för andra hyllade lambicer som Framboise, Pêche, Gueuze och Faro. Brouwerij Timmermans är sedan 1993 en del av Anthony Martins Finest Beer Selection som har bibehållit det genuina och unika hantverket av spontanjäst bryggning med jästsvampar och andra mikroorganismer som finns i bryggeriets luft.   Läs mer   Visa mindre

  Alternativ
Ersätts av:  
Detaljer
Taggar & Märkningar