Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Om oss

Sigtuna Brygghus

HANTVERKSBRYGGERIET DÄR ERFARENHET OCH NYTÄNKANDE ÄR I PERFEKT BALANS

För att brygga det perfekta ölet krävs inte bara gedigen kunskap och de rätta tekniska förutsättningarna utan även en stor dos passion och integritet.

Sedan starten 2005 har vi gått från att vara en handfull ölnördar till att bli ett av Sveriges ledande hantverksbryggerier. Idag spänner vår produktion över allt från smakrika session-IPA:s och alkoholfria öl till kreativa experimentbrygder i begränsad upplaga, varav flera har fått fina utmärkelser på mässor, både på hemmaplan och internationellt.

Brygghusets historia

Historien om Sigtuna Brygghus tar sin början på 1980-talet, i en tid då Sverige fullkomligt dominerades av de stora bryggerikoncernerna. Den som hade lust att dricka något annat än en stor stark fick antingen importera själv eller försöka brygga det hemma i köket. Under dessa förhållanden börjar de tre ölentusiasterna Peter, David och Håkan sina ölresor som sedermera skulle utmynna i möjligheten att starta ett eget bryggeri. Vad de inte visste då var hur detta beslut kom att bana väg för den första vågen av svenska mikrobryggerier.

2005 blev drömmen verklighet och Sigtuna Brygghus såg dagens ljus. Under de första åren låg fokus på exklusiva nytolkningar av historiska ölsorter som mjöd, altbier och Golden Ale. Produktionen var blygsamma 600 liter i veckan och få utanför den innersta kretsen av svenska ölkonnässörer kände till det lilla hantverksbryggeriet norr om Stockholm.

Sedan sker vad som har kommit att kallas ”den svenska bryggeriboomen” och det förändrar allt. Med inspiration hämtad från amerikansk craft beer-tradition lanserar Sigtuna Brygghus 2010 East River Lager, och vips så var den första försäljningssuccén ett faktum. Strax därpå släpptes East Coast Pale Ale och snart stod det klart att efterfrågan vida översteg det lilla bryggeriets kapacitet.

Viktigt partnerskap med Galatea

Ett partnersamarbete ingicks med dryckesleverantören Galatea och med hjälp av deras investeringar kunde bryggeriet byggas ut, ny utrustning inhandlas och personal anställas.

Ombyggnationen möjliggjorde inte bara en utveckling av Sigtuna Brygghus eget öl, kvaliteten på ölet fick i sin tur några av de kräsnaste bryggerierna i världen att höra av sig angående samarbeten. Dessutom letade sig en ny generation ölbryggare till Sigtuna, som fulla med driv och fräscha idéer kom att ta verksamheten i nya spännande riktningar.

Brygghuset i nutid

Här befinner vi oss nu. Efter otaliga öl, inspirerande samarbeten, kniviga utmaningar, fina utmärkelser och glada skratt fortsätter vi på Sigtuna Brygghus arbetet med att utforska nya smakprofiler och förfina vårt hantverk på jakt efter den ultimata ölupplevelsen.

Sigtuna Brygghus är dock i grund och botten samma lilla passionerade bryggeri som när vi drog igång 2005. Ambitionsnivån, hantverksstoltheten och upptäckarglädjen är samma nu som då. För det som det hela kokar ner till är detta: att fortsätta utforska bryggarkonstens möjligheter för att kunna erbjuda nya, välbalanserade upplevelser för såväl inbitna som blivande ölfantaster.

Välkommen till vår värld av öl!

Läs mer om oss

Om oss

Om Galatea

Galatea startades 1995 av en grupp goda vänner förenade av en passion för goda drycker. Visionen har sedan dess bestått och är alltjämt att förse den svenska dryckesmarknaden med en mångfald av det bästa inom öl, vin och sprit.
Om oss

Sigtunabrygghus.se

Sedan starten 2005 har vi gått från att vara en handfull ölnördar till att bli ett av Sveriges ledande hantverksbryggerier.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.