Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Vintips till god sommartårta

Recept skrivet av
Anette Rosvall
Sommartårta med hallonfyllning, grädde och en massa röda bär – som kronan på verket – gör du lätt med det här smarriga receptet. Vin som passar till den läckra sommartårtan tipsar vi om.

Ingredienser

Botten

3 dl vetemjöl
0,75 dl florsocker 
cirka 125 gram smör (rumstempererat)
1 nypa vaniljsocker 

Fyllning

500 gram frysta hallon
3 stora ägg 
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
skalet och saften från 0,5 citron

Topping

3 dl vispgrädde 

Dekoration

Röda bär och frukter 

Tillagning

cirka 12 bitar 

Botten 

Sikta ner de torra ingredienserna i smöret och mosa ihop till en grynig deg med en gaffel. Pressa ner smulorna i en (20 cm) springform. Baka av i cirka 15 minuter på 175 grader. Tag ut ur ugnen och låt stå medan du fortsätter med fyllningen. 

 

Fyllning

Lägg hallonen i en kastrull och koka upp dem. Mixa och sila bort kärnorna i en bunke. Vispa ner övriga ingredienser och häll sedan fyllningen över det gräddade skalet. Baka av i ytterligare 25 minuter i 175 grader. Fyllningen ska vara stelnad och inte rinnig. Låt nu kakan stå och stelna ordentligt i kylen i minst 4 timmar men helst över natten. 

 

Dekoration

Lägg in hela paketet vispgrädde i frysen i en halvtimme innan du ska dekorera din kaka. Strax innan servering vispar du grädden till mjukt fluff. Jag lade ner mitt fluff i en spritspåse och spritsade sedan grädden i fina toppar. Sedan dekorerade jag med bär, frukt, maränger och chokladknappar. 

Tips!

Resterna av hallonen kan du med fördel göra en marmelad eller sylt av. Häll ner hallonen i en kastrull och fyll på med 1-2 dl socker. Lägg i lite rivet citronskal och koka upp tills det bubblar. Häll upp i en ren burk och ställ i kylen. 

Galatea rekommenderar

Innocent Bystander Moscato
253101, Brown Brothers, Australien, Rosévin
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
B-vara
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
80,00 kr
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Richard Juhlin Blanc de Blancs Non-Alcoholic 750 ml
9579-01, Richard Juhlin, Frankrike, Vin
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
B-vara
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Eugen Altschuh Pfalz BIB 3 L
9048-08, Weinhaus Lergenmuller, Tyskland, Vitt vin
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
B-vara
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
279,00 kr
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
S:t Eriks Rabarber Sur fl. 33 cl
9386-03, S:t Eriks Bryggeri, Sverige, Fruktöl
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
B-vara
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.