Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Vegetarisk baljväxt burgare

Recept skrivet av
Grönsakshallen Sorunda
Med hjälp av riven, smakrik ost, smörstekt svamp och lök får du riktigt saftiga och umamirika burgare på baljväxtfärsen. Gör gärna smeten dagen innan så håller den ihop bättre och smaken blir djupare.

Ingredienser

Cirka 24 st à 100 g

  • 1 kg Svensk Baljväxtfärs
  • 400 g lök, hackad
  • 200 svamp, hackad (gärna smakrik variant som shiitake eller portabella)
  • 0,5 dl rapsolja
  • 50 g smör
  • 100 g potatismjöl
  • 20 g ost (gärna av stekosttyp), riven
  • 360 g ägg (6 st)
  • 30 g salt
  • 20 g svartpeppar, grovmalen
  • 10 g vitlökspulver
  • 10 g ancho chilipulver

Passar till

simpleimage
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
23,90 kr
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Tillagning

  1. Bryn lök och svamp i hälften av oljan och smöret tills de blir mjuka och får en gyllene färg.
  2. Krydda med salt och peppar. Låt svalna.
  3. Rör ihop blandningen med övriga ingredienser till en jämn smet, kör gärna i blandare i 5 min.
  4. Ta upp bollar med sked och rulla/platta till dem.
  5. Baka av burgarna i ugnen, 200 grader i 10 minuter, låt svalna.
  6. Nu är burgarna färdiga att steka eller grilla med valfri grillolja/rub för härligt frasig yta.
  7. Du kan också med fördel frysa in burgarna efter att de bakats i ugn, ta ut efter behov och steka eller grilla.

Passar till

simpleimage
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
23,90 kr
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader