Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Smördegssnittar med smak av ost och fikon

Recept skrivet av
Anette Rosvall
Smördegssnittar med smak av ost och fikon som doppas i god färskostkräm. Antingen som en start på middagen eller som vuxet fredagsmys passar dessa smördegssnittar med smak av ost och fikon. De doppas i en mjuk färskostkräm och passar som hand i handsken till det bubbliga vinet. Champagnens höga syra mår så bra av den feta och salta godsaken.

Ingredienser

Pinnar eller snurror (blir ca 15 stycken)

  • 250 gram färsk smördeg
  • 1 ägg (vispat)
  • Minst 1 dl fint riven parmesanost
  • En rejäl klick fikonmarmelad

Färskostkräm

  • 100 gram färskost (välj gärna färsk mjuk getost)
  • 0,5 dl crème fraiche
  • Saften från en halv citron + lite zest från citronen
  • Salt och svartpeppar

Matcha med

Heidsieck & Co "Edition Jönköping" Brut
5524201, Pommery, Frankrike, Mousserande
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
B-vara
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
299,00 kr

Tillagning

Färskostkräm

Blanda ihop alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite extra citron.

Smördegssnurrorna

Rulla ut smördegen, bred på ett lager fikonmarmelad och strö sen parmesanost över hela ytan.

Antingen rullar du degen och skär rundlar (som kanelbullar) eller så skär du rullen i 1,5 cm breda strimlor och tvinnar sedan dessa.

Hur du än väljer att göra så lägger du sedan allihop på en ugnsplåt, penslar med ägg och låter gå i ugnen 200 grader i 15 minuter eller tills smördegen är gyllenbrun och härligt frasig.

Låt svalna.

Doppa i färskostkrämen och njut.

Matcha med

Heidsieck & Co "Edition Jönköping" Brut
5524201, Pommery, Frankrike, Mousserande
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
B-vara
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
299,00 kr

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.