Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Mockamarängkaka

Recept skrivet av
Milena Grandi
En härlig kaka med kaffe, maräng, hasselnötter samt både vit och mörk choklad.

Ingredienser

Lagom åt: 8-10 personer

Hasselnötsbotten

  • 2 teskedar snabbkaffe
  • 1-2 tesked kokande vatten
  • 1 msk majsstärkelse
  • 100 malda hasselnötter
  • 150 ml äggvita (cirka 4 ägg), rumstemperade
  • 240 g florsocker

Mockamousse

  • 125 g grädde
  • 15 g snabbkaffe av god kvalitet
  • 300 g vit choklad, finhackad
  • 100 g mörk choklad, finhackad
  • 4 äggulor, rumstempererade
  • 2 äggvitor
  • 350g grädde, vispad

Passar till

simpleimage
Timmermans Kriek fl. 25 cl
A B K P H F R R
1667-03 - John Martin - Belgien - Fruktöl
0,00 kr {{jmfPrisPerEnhetString}}
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
21,90 kr
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 120°. Rita två 21 cm cirkel på ett bakplåtspapper
  2. Lägg kaffe och vatten i en liten skål och lägg åt sidan. Blanda samman majsstärkelsen och de malda hasselnötterna
  3. Vispa äggvitorna tills styva toppar bildas. Tillsätt socker, 1 matsked åt gången, vispa i 30 sekunder innan du tillsätter mer. Vispa i ytterligare 2-3 minuter eller tills äggvitan blir tjock och blank.
  4. Vänd ner majsstärkelse och hasselnötsblandningen samt kaffet och vänd runt tills allt har blandats väl. Fördela smeten på de två ritade cirklarna.
  5. Grädda i 1 timme eller tills de är krispiga och torra vid beröring. Stäng av ugnen. Låt bottnarna svalna i ugnen ytterligare 2 timmar.

Mockamousse

  1. Värm 125 g grädde och kaffe i en stor skål över sjudande vatten (skålen bör inte röra vid vattnet).
  2. Vispa för att lösa upp kaffet. Tillsätt chokladen, rör tills den har smält helt och låt den svalna något. Tillsätt äggulorna och rör till en slät smet.
  3. Vispa upp äggvitorna till mjuka toppar och vänd försiktigt ner den in i moussen. Tillsätt sist 350 g vispad grädden.
  4. Kyl i 15 minuter innan man gör klart tårtan.
  5. Fodra en 24 cm rund form eller ring med plastfilm.
  6. Placera en maräng i botten och fyll på med chokladmoussen och på den andra botten överst. 
  7. Ställ tårtan stå i kylen i 3-4 timmar innan den ska serveras. Pudra med florsocker.

Passar till

simpleimage
Timmermans Kriek fl. 25 cl
A B K P H F R R
1667-03 - John Martin - Belgien - Fruktöl
0,00 kr {{jmfPrisPerEnhetString}}
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
21,90 kr
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader