De här julköttbullarna har smak av grönpeppar och enbär. Duka gärna upp med klassiska tillbehör som Janssons frestelse, gräddsås, lingon och pressgurka.
Ingredienser
Lagom åt: 4personer
400 g blandfärs
2 st gul lök, små
1 st King Solo vitlök
1 dl grädde
10 st svartpepparkorn
10 st grönpepparkorn
5 st enbär, torkade
1 msk ströbröd
1 krm salt
Tillbehör
Janssons Frestelse
Gräddsås
Pressgurka
Lingon
Tillagning
Skala och finhacka lök och vitlök.
Krossa enbär, svart- och grönpeppar i en mortel till en grov kryddblandning.
Blanda alla ingredienser i en bunke till en homogen smet.
Forma köttbullarna med hjälp av en sked för att få dem så jämna i storleken möjligt.
Bryn smör i en stekpanna och stek köttbullarna gyllene.
Om ytterligare hetta önskas så är det bara att peppra lite extra utav kryddblandningen på köttbullarna efter stekning också.
Servera köttbullarna varma direkt från stekpannan för optimal upplevelse.