Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Ukrainska bryggeriet Obolon lanserar öl i Sverige

Ukrainska bryggeriet Obolon lanserar öl i Sverige
Genom samarbete med Galatea lanserar det ukrainska bryggeriet Obolon sin första produkt på svenska marknaden – en ljus lager.
Trots kriget har det ukrainska bryggeriet Obolon lyckats hålla sin verksamhet öppen. Tillsammans med Galatea har man hittat en bra exportväg för att introducera sin öl på den finska och svenska marknaden. Det känns bra att vi får till den här lanseringen i Sverige berättar Daniel Boltes, affärsområdeschef för öl på Galatea. Vårt mål är att stötta vår partner i Ukraina med en lansering här i Sverige och förhoppningen är att, förutom att erbjuda en kvalitetsöl till svenska folket, så kan vi hjälpa det ukrainska bryggeriet att hålla deras verksamhet i gång.

Vladimir Shabelnyk från Obolon berättar

Det är viktigt för oss att vi håller bryggeriet öppet trots kriget. På så sätt fortsätter vi att skapa sysselsättning för våra medarbetare. Vid sidan om våra ordinarie arbetsuppgifter ser vi till att sjukhus och barnhem får tillgång till rent vatten och andra alkoholfria drycker.

För oss har nya exportmarknader hjälpt till att fortsätta driva vår verksamhet och vi är tacksamma för den lyckade lanseringen Galatea gjort i Finland. Nu ser vi mycket fram emot lanseringen i Sverige där vi börjar med att lansera i Systembolagets beställningssortiment och till restauranger. Vi hoppas att många svenskar ska upptäcka och tycka om vårt öl.

Om ölet

Obolon Premium är en krispig ljus lager som passar utmärkt som sällskapsdryck. Den säljs i kollin om 24 burkar (500 ml) och hittas i Systembolagets beställningssortiment via länk: https://www.systembolaget.se/produkt/ol/obolon-premium-5918512/

Säljstart i Sverige: 23 november 2022

För restauranger

Är du krögare och vill köpa produkten hittar du Obolon Premium på Galateas e-handel. För frågor, kontakta din säljare.
Publicerad2022-11-24

Läs mer om drycken här

Obolon Premium
10192-12, Obolon Brewery, Ukraina, Lager
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
B-vara
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
17,90 kr
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.