Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Första Fairtrade-märkta produkten i sortimentet – Port Louiis Fairtrade Premium Rum från House of Lords

Första Fairtrade-märkta produkten i sortimentet – Port Louiis Fairtrade Premium Rum från House of Lords

Port Louiis Fairtrade Rum

Art nr: 434
Pris: 299 kr
Storlek: 700 ml
Alkoholhalt: 40 %
Sockerhalt: 20 g/l

Klicka här för att komma till produkten på Systembolagets hemsida
EKO
Port Louiis Fairtrade Rum
9869-01, House of Lords, Mauritius, Rom
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
B-vara
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fair Trade (Rättvisemärkt)
299,00 kr
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Galateas första Fairtrade-märkta lansering i sortimentet – Port Louiis Fairtrade Premium Rum från House of Lords rullar ut på hyllorna nu i september och har full täckning i alla systembolagsbutiker runt om i landet.
Från den vackra östafrikanska ön Mauritius kommer nyheten Port Louiis Premium Rum från romproducenten House of Lords. Mauritius har långa, vita sandstränder, blå laguner och ett tropiskt klimat med endast två årstider där sommarmånaderna november-april är varma och fuktiga med mycket regn, och vintrarna är relativt svala och torra. Förutsättningar som är optimala för att odla rörsocker. Vilket man också gör i stor utsträckning med cirka 90 % av den odlade ytan dedikerad till rörsocker.

Mauritius är internationellt välkänt för sin kvalitetsrom som görs på sockerrör via fermentering och destillering. En process som kräver sin expertis och noggranna övervakning under hela produktionen. House of Lords slogan är “Mauritian at Heart International in Spirit” och det är en bra devis att leva efter när den stora jordbruksråvaran på ön är just rörsocker och exporten av deras gyllene dryck kommer till glädje för rom-konnässörer runt om i världen. Huvudstaden på ön, Port Louis är givetvis den som gett inspiration till namnet på Port Louiis Premium Rum. Fast namnet på flaskan stavas med två i:n.

Vi ställer några frågor om Port Louiis Premium Rum till Jens Henricson, Brand Manager Sprit på Galatea.

Hur skulle du beskriva smaken?

Smaken är nyanserat fruktig, med balanserade toner av moscovadosocker, torkad tropisk frukt, valnötter, lakritsrot och det följt av en lång stram, ändå behaglig eftersmak av faten och mörk choklad.

Hur ska man servera Port Louiis?

Min rekommendation är att servera den som den är i kupa, ensam, till kaffet eller till desserten. Visst funkar den till karibiska drinkar på mörk rom men lite slösigt på en kvalitetsrom som denna. En Cuba Libre med denna som bas är dock ett bra val.

Vad är din rekommendation att servera till drycken?

Mörk rom kan vara ganska söt men nytt är att det inte får innehålla mer än 20 gram per liter. Port Louiis Premium Rum innehåller 20 gram per liter och har bra balans. Trots det är den ganska söt och skall man matcha dess alla smaker så varför inte servera den till en vaniljglassdessert med färska röda bär, nötströssel och kanske till och med lite kola- eller chokladsås som topping. Vill man hålla igen på kalorierna skulle jag gärna dricka sval Port Louiis och knapra på en honungsmelon på en strand i Västindien.

Vad kan vara kul att veta om Port Louiis Premium Rum?

Det här är en rom som lagras på ekfat, en blend av flera olika åldrar och kvalitéer av rom. Den är från House of Lords, en producent som är specialiserade på sprit som produceras av rörsocker. Sockret i Port Louiis Premium Rum är Fairtrade-certifierat.
Publicerad2021-09-13

Fairtrade gör skillnad!

- Fairtrade är en internationell certifiering som ger människor möjlighet att med egen kraft förbättra sina arbets- och levnadsvillkor, genom bland annat utbildning, kriterier och kontroller för hållbar utveckling

- Fairtrade arbetar för att motverka fattigdom, för att ge bättre ekonomiska villkor för odlare och stärka kunskap om rättigheter och ge inflytande till arbetare.

- Fairtrade-premien som betalas av producenten ger odlarna möjlighet att investera i närsamhället och sin produktion. Vanliga investeringar är sjukvård, utbildning, infrastruktur för vatten och kvalitetsförbättringar. Fairtrade ger även odlarna möjlighet att kompensera för eventuella låga priser då socker inte har något minimipris utan säljs till marknadspris.


Galatea arbetar endast med noga utvalda producenter och leverantörer över hela världen. Vår vision är att ständigt vara i framkant inom den svenska dryckeskulturen. Det här är vår första Fairtrade-märkta produkt i sortimentet som släpps på Systembolaget.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.