Varje ölintresserad i vårt land har någon gång smakat på ölen och många håller Sigtunas mörka öl som särskilt bra. I vinter trendar de igen med SigtunaKnight Rider Porter i fasta sortimentet och med årets utgåva av Sigtuna Midvinterblot runt hörnet (7/12). En whiskyfatlagrad Imperial Porter i unikt samarbete med Agitator Whiskymakare.
Vi presenterar denna vecka en serie videoklipp med bryggarteamet bakom de hundratals läckra hantverksöl som har rullat ut från det välutrustade och snygga bryggeriet. De kallas ”Fem åsikter om öl”:
Ingen god öl utan kunskap
– Hur vet man när en brygd är riktigt bra, och hur gör man den ännu bättre? För att brygga öl i världsklass krävs en stor dos passion, men först och främst ett gediget hantverkskunnande och tusentals timmar av hårt slit. Vi på Sigtuna Brygghus nöjer oss dock inte med ”good enough” utan fortsätter arbeta outtröttligt med att utveckla vårt hantverk —för ju mer man vet, desto bättre blir det!
Bryggare Johan Rutberg.
Se Johans intervju: https://www.instagram.com/reel/CqIobBso8IN/?utm_source=ig_web_copy_link
Inspiration går före trender
– Vi som arbetar på Sigtuna Brygghus är en brokig samling personligheter, alla med det gemensamt att vi delar en passionerad kärlek till öl. Genom att se bortom ölvärldens rådande trender, och istället utgå från nyfikenhet, experimentlusta och personlig smak, skapar vi öl som vi genuint tror på och som vi med stolthet kan kalla vårt eget.
Brewing Team Leader Karl Kusa
Se Karls intervju: https://www.instagram.com/p/Cjaeqj2o77g/?utm_source=ig_web_copy_link
Bra öl är en materialsport
– Det är ingen slump att vårt öl smakar som det gör varje gång. Med rätt utrustning och förstklassiga råvaror har vi möjligheten att brygga exakt det öl vi vill, utan att behöva kompromissa. Vi väljer noggrant ut malt, humle och jäst av högsta kvalitet och finkalibrerar sedan våra tillverkningsmetoder för att på så sätt få fram bästa möjliga resultat.
Bryggare Kehua Liu
Se Kehuas intervju: https://www.instagram.com/p/Cfn1TJNAEZ/?utm_source=ig_web_copy_link
Att brygga för framtiden
- Vi är ständigt på jakt efter hållbarare sätt att brygga öl på, med grönare el, lägre energi- och vattenförbrukning, samt effektivare resurshantering i alla led. Tack vare vår ekocertifiering kan vi tillverka ekologisk öl — något vi försöker göra så ofta vi kan. Gemensamt i teamet försöker vi hela tiden brygga smartare, mer hållbart och grönare. Vi tror helt enkelt att framtidens öl är godast.
Produktionsplanerare Patrik Wallin
Se Patriks intervju: https://fb.watch/o8OQXC7pxG/
Det är skillnad på öl och öl
– Öl är i regel alltid gott, men hantverksöl smakar mer. Som hantverksbryggeri har vi som ambition att skapa öl där skickligt balanserade smaker med fler nyanser skänker konsumenten en större upplevelse än enbart som törstsläckande förfriskning.
Hantverksöl för oss är helt enkelt öl som tåls att avnjutas gång på gång på gång. Personligheter, alla med det gemensamt att vi delar en passionerad kärlek till öl. Genom att se bortom ölvärldens rådande trender, och istället utgå från nyfikenhet, experimentlusta och personlig smak, skapar vi öl som vi genuint tror på och som vi med stolthet kan kalla vårt eget.
Bryggare Kenneth Hägglund
Se Kenneths intervju: https://www.instagram.com/p/CrTMgZTIQK6/?utm_source=ig_web_copy_link