Trinity

Trinity - genre

Begreppet ”alternativ” är inte så etablerat i ölvärlden som inom odling, mat och livsstil. Det passar dock väl in på en ström av små bryggerier som kommit fram på 2010-talet i både USA och Europa. Trinity Brew & Evoke Fermentations är ett tidigt exempel, ett pionjärbryggeri i Colorado Springs grundat 2008 som experimenterar med smakrika, moderna öl i gammal belgisk gårdsöltradition.

Frontfiguren Jason Yester, en välkänd profil på Denvers och Colorados ölscen, utvecklar inte bara nya ölsmaker, utan har ett helhetstänk omrking mat och dryck som utgår ifrån hållbarhet och naturliga processer i metod och i slutresultat.

– Vi brygger inte bara de mest hantverksmässiga ölen i trakten, vi gör även stora ansträngningar för miljön. Vi har byggt vår bryggeripub av nästan 100 % återanvänt material. Många av våra öl tillverkas i stora ekfat, som tidigare har innehållit vin eller spritdrycker. Oavsett om det gäller  urgamla, historiska öltraditioner eller helt nya idéer vi använder, våra öl är alltid en utmaning för dina smaklökar, skriver Yester på bryggeriets webbplats.

Sortimentet är prisbelönt många gånger om och är indelat i farmhouse ales, små one off-batcher, flamländska suröl, säsongsöl och en mix av fasta öl från ljusaste saison till mörkaste porter. Bland de hittills mest kända är Trinity Old Growth Wild Ale, TPS Report Ale, Red Swingline, 7 Day Golden Sour och One Ear.

Många av Trinity Brew’s produkter är precis som de finaste belgiska surölen eller ekfatslagrade tungviktare utmärkta att lagra i flera år. Smakupplevelserna är ofta himmelska.

Se våra produkter från Trinity

Trinity - logotyp

Galateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss