Stiegl

Stiegl - genre

Vägen till framgång går via “den röda trappan” står det i en av Salzburgbryggeriet Stiegel’s kampanjer, det populära ölet med den välkända etiketten. Ölet med den röda trappan har i Österrike blivit lika med symbolen för “bryggkonst på högsta nivå”.

Stiegl har under de senaste 20 åren fördubblat sin försäljning och tagit steget från regionalt Salzburgbryggeri till Österrikes ledande ölmärke. Hemligheten bakom succén är noggrannheten med råvarorna och en mycket modern bryggteknik, liksom ett innovativt sortiment och passionen för tradition.

Större delen av humlen kommer från de berömda humleodlingarna i Mühlviertel och kornet är ett tvåradigt sommarkorn odlat i det bördiga Weinviertel. Jästen kommer från Stiegls egna odlade jäststammar och garanterar den karaktäristiska smaken. Vattnet som används är källvatten från det närliggande Untersberg.

Stiegl har funnits i Salzburg sedan 1492 och namnet härstammar redan från den tiden då gästhuset med slaktstuga och bryggeri låg i “huset vid trappan” (“Haus Bey der Stiegen”), mitt inne i stadens kärna vi Almkanal. Stiegl är lika förknippat med Salzburg som Mozart och festspelen.

Se våra produkter från Stiegl

Stiegl logotypGalateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss