Speakeasy

Speakeasy - genre

Speakeasy Ales & Lagers är baserat i San Francisco och startades 1997 av hembryggarna Steve Bruce och Forest Gray. Det var när den amerikanska craft beer-revolutionen tog fart på allvar, och Speakeasy var ett av de tonivande bryggerierna på västkusten. Bruce och Gray öppnade en källarpub i San Franciscos länge bortglömda Butchertown District, som fick namnet Speakeasy (”lönnkrog”) och där man serverade små batcher av egna brygder.

De blev snabbt omtalade för de stora smakerna och den humoristiska, stilfulla brandingen. Konceptet refererar till förbudstiden på 1920- och 30-talet, när alkohol var förbjudet och kriminella ligor blomstrade i staden. Det första ölet hette således Prohibition Ale, en smakrik american amber ale som tog den lokala publiken med storm. Även den uppföljande Big Daddy IPA blev en lokal favorit och så småningom San Franciscos bäst säljande IPA.

Likt de bästa bryggerierna i Kalifornien har Speakeasy haft en fantastisk framgångssaga med en produktionsökning till idag (2016) över 90 000 US Barrels med drygt 40 anställda, och med ett 30-tal ölsorter från session ales till limiterade ekfatslagrade specialöl och one-off’s. Fler kändisar är Suds Session Ale, Double Daddy IPA, Payback Porter och Scarface Imperial Stout.

SE VÅRA PRODUKTER FRÅN SPEAKEASY

Speakeasy - logotypGalateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss