Sigtuna Brygghus

Sigtuna Brygghus grundades 2005 av Peter Forss, David Meadows och Håkan Lundgren, tre erfarna hembryggare och ölfrämjare som var med och startade den svenska mikrobryggarrörelsen redan på 1980-talet. De installerade ett småskaligt bryggverk i Arlandastad där bryggeriet håller till sedan dess.

Under de första åren bryggdes små batcher för den lokala marknaden. Sigtuna Brygghus’ profil var bland annat att ge nytt liv åt bortglömda ölstilar med stora smaker. Med nya tillskott i bryggarteamet hämtades allt mer inspiration från den amerikanska craft beer-revolutionen, vilket varit utmärkande sedan 2009.

Genom samarbete med S:t Eriks Bryggeri och den nya ägaren Galatea har bryggeriet sedan 2011 fått resurser att byggas ut till ett modernt, innovativt och ledande mikrobryggeri i Sverige. Slutmålet är en utbyggnad med grön växling till en årlig kapacitet om 5 miljoner liter inom de närmaste åren.

Idag har Sigtuna Brygghus ett team av 12 anställda med bryggmästare Marten Schmidt vid mäskrodret. Man producerar en handfull prisvinnande året runt- och säsongsöl för Systembolaget och krog. Dessutom pågår löpande specialprojekt och samarbeten, de senaste i raden med Shepherd Neame, Lagunitas, Evil Twin och legendariska kocken Mathias Dahlgren.

Sigtuna Brygghus ordnar visningar av bryggeriet och håller ölprovningar i den egna puben. Välkommen att boka in dig online.

* Sigtuna brygghus är ett offensivt satsande miljöteknikbryggeri som bland annat drivs med 100 % förnybar energi. Läs mer om programmet Galatea Hållbarhet.

Se våra produkter från Sigtuna

Sigtuna logotyp

sigtunabrygghus.seGalateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss