Shepherd Neame

Shepherd Neame - genre

Shepherd Neame Brewery är ett av Storbritanniens mest legendariska bryggerier med ölsorter som de flesta britter, men även många svenskar har någon relation till.

Bryggeriet är beläget i Faversham i Kent, som också är Storbritanniens centrum för humleodlingar. Det är härifrån de bland andra berömda ädelhumlesorterna Goldings och Fuggles här­stammar. Med egna lokalt odlade råvaror och med en obruten historia från 1698 under namnet Shepherd Neame, är det det äldsta aktiva bryggeriet i England. Bryggningen i Faversham har anor ända tillbaka till 900-talet.

Världskända både för sina storsäljare och finsmakaröl har Shepherd Neame skapat varumärken som Bishops Finger, Spitfire, Canterbury Jack, Master Brew, 1698, Whitstable Bay och Spooks Ale. Ölsorterna anknyter ofta till Kents och bryggeriets rika historia, alltifrån medeltiden till andra världskriget. I serien Classic Collection ingår bland annat återskapade 1800-talsrecept av India Pale Ale, Double Stout och Brilliant Ale.

Hösten 2014 erhöll Shepherd Neame kungligt sigill som hovleverantör åt brittiska kungahuset av Spitfire. Det är idag det enda ölet i landet som får bära utmärkelsen. Ur Shepherd Neames pressrelease:

“Som erkännande av Shepherd Neames långvariga position som leverantör av specialistvaror till Prins Charles, har tillstånd utdelats att använda märkningen Royal Warrant på flaskorna för sitt flaggskeppsöl – Spitfire Premium Kentish Ale.”

Se våra produkter från Shepherd Neame

Shepherd Neame logotypGalateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss