Sankt Annagut

Sankt Annagut

Bland Pfalz mest anrika vinhus finns Lergenmüller och vingodset Sankt Annaberg. Beläget längs Romantische Weinstraße med odlingar upp till 355 m ö h (högst i Pfalz) kultiveras här en mångfald druvsorter varav riesling är den dominerande.

Sankt Annabergs rieslingdruvor har utvecklat en omisskännlig karaktär, växande på uteslutande sydliga terrassodlingar i Tysklands mildaste klimat. Sankt Anna-viner är verkliga specialiteter, med volymer naturligt begränsade av de små skördarna från den exklusiva sluttningen. Kombinationen av mikroklimat, mineralsituation och geologiskt läge skapar förutsättningar för en av Pfalz topp-terroirer. Vinproduktionen sker sedan i Lergenmüllers anläggning och mognar  i en modern, temperaturkontrollerad källare för optimalt resultat.

Den fristående traditionella vingården Sankt Annaberg grundades från början som ett komplement till det närliggande kapellet Sankt Anna, dit många pilgrimer vallfärdade. Under den brokiga historien tjänade det även som bas för Napoleons officerare.

 

Se våra produkter från Sankt Anna

Sankt Anna logotypGalateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss