Rocca Sveva

Rocca Sveva - genre

Rocca Sveva är en serie hantverksproducerade boutiqueviner från Soaves mest innovativa och teknologiskt avancerade producent, Cantina di Soave. Vingården Borgo Rocca Sveva är belägen i Veneto öster om Verona, vid foten av Castello di Soave.

Vinerna är var för sig klassiska uttryck för distriktets berömda, traditionella utbud, med druvor uteslutande odlade i sluttning och på Borgo Rocca Sveva. Därav har de även en specifikt lokal karaktär.

Borgo Rocca Sveva är känt för sina kreativa viner, från ett 50-tal framtagna druvvarianter. Särskilt speciella är de vertikalt spaljerade odlingarna, en metod som annars vanligen används i plana odlingar. Genomgående små kvantiteter druvor handskördas och pressas, för att kunna hålla en optimal kvalitetskontroll och ha möjligheten att experimentera med fler olika blends av druvorna, som alla är klassificerade DOC Soave, Valpolicella och Garda.

Under vingården har man 400 meter av underjordiska gångar. Dessa har utmärkta förutsättningar för långsam lagring av vin, kallt och mörkt året runt. 2010 renoverades Borgo Rocca Sveva varsamt och inhyser numera ett modernt vineri och en besöksanläggning.

Se våra produkter från Rocca Sveva

Rocca Sveva - logotypGalateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss