Riegele

Riegele - genre

Brauhaus Riegele i Augsburg är ett av Bayerns mest bekanta bryggerier, och en framgångssaga under sin 130-åriga historia. Beläget i utkanten av Tysklands humleodlarcentrum Hallertau, produceras här 200 000 hl öl och läskedrycker årligen, vilket gör Riegele till det största bryggeriet i trakten. Ända sedan grundandet 1884, då man övertog brygghuset Zum Goldenen Roß med anor från 1300-talet, har man bibehållit sin status som ett oberoende, familjeägt företag.

Riegele har tagit det stolta bayerska ölhantverket vidare in i 2000-talet och därtill utökat sortimentet med moderna brygder i craft beer-stil med internationella influenser. Till skillnad från de flesta mellanstora bryggerierna i Tyskland brygger man även en del för export till grannländer, England och Sverige.

Den breda ölportföljen består av 12-14 traditionsrika året runt-öl i lager- och veteölstil, med mycket smak och karaktär som gemensam nämnare. Därutöver bryggs ett tiotal specialöl per år i mindre volymer.

Brauhaus Riegele är också en av Bayerns mest prisbelönta ölproducenter med mängder av inhemska och internationella utmärkelser, bland annat flera guldmedaljer vid European Beer Star.

Se våra produkter från Riegele

Riegele logotypGalateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss