Pizza Port

Pizza Port - genre

Redan 1987 inledde syskonparet Vince och Gina Marsaglia solskenshistorien med restaurangerna Pizza Port i Solana Beach, i norra utkanten av San Diego. Efter att ha vänt en kämpande pizzeria till en populär restaurang öppnade man senare pubbryggeriet Pizza Port Brewing 1992.

Pizza Port var en viktig del i San Diegos levande craft beer-scen på 1990-talet, där man bland annat blev pionjärer inom one-off-trenden, att brygga många små och unika batcher, i stället för att skapa en core range av standardöl. Pizza Port blev också ett av de ledande i hela USA inom craft beer i kraftfull västkuststil.

Mellan 1997 och 2013 har verksamheten utökats med fyra nya lokaliteter i San Clemente, Ocean Beach, Carlsbad och Bressi Ranch, där Pizza Port idag har sitt center. Det innebär fyra bryggerianläggningar, ölshop med över 600 craft beers och fem mycket välrenommerade restauranger, varav den i Ocean Beach i spektakulärt vacker miljö och som lätt nås av miljonstaden San Diego.

Pizza Port har under åren vunnit ett otal priser vid Great American Beer Festival, dels för många av sina US- eller belgoinriktade öl i framkant och dels som både Small och Large Brewpub of the Year.

Man håller även ett flertal fina placeringar på RateBeer.com, bara för att nämna topp 30-placerade Ponto Sessionable India Pale Ale som ett exempel, en session-IPA skapad redan 2002, det vill säga 12–13 år före ölstilen började tas upp av hela craft beer-världen.

SE VÅRA PRODUKTER FRÅN PIZZA PORT

Pizza Port - logotyp

Galateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss