New Belgium

New Belgium - genre

New Belgium Brewing Company i Fort Collins, Colorado, startades 1991 av hembryggaren Jeff Lebesch och hans fru Kim Jordan. Efter några år av passionerad hembryggning och inspirerad av resor i Belgien skapade paret sina första kommersiella öl, New Belgium Abbey och Fat Tire Amber Ale, i det nybyggda småskaliga bryggeriet. De sägs vara de första belgoölen bryggda i USA.

Den belgiska inriktningen fortsatte och 1996 anställdes bryggmästaren från Rodenbach, Peter Bouckaert, som hjälpte till att utveckla flera ölstilar, inte minst spontanjästa öl.

New Belgiums framgång har sedan dess varit massiv. 2011 nådde man efter flera utbyggnader en produktionsvolym på 712 800 US barrels och hade 424 anställda, det tredje största craft beer-bryggeriet i USA. Förklaringen till succén ligger framför allt i pionjärsarbetet med belgoölen och dess höga kvalité, en ölgenre som har tagit den amerikanska marknaden med storm.

2009 tackade en nöjd Jeff Lebesch för sig, men hans fru Kim (VD) driver idag företaget vidare tillsammans med Peter Bouckaert som bryggerichef. En speciell egenhet för New Belgium Brewing är att det är ägt av alla anställda.

I det breda sortimentet finns ett 10-tal året runt-öl samt ett 20-tal experiment- och säsongsöl. De mest kända ölen från New Belgium är, förutom Fat Tire och Abbey, 1554 Enlightened Black Ale, Ranger IPA, La Folie, Trippel och lyxölserien Lips of Faith. Antalet medaljer vid World Beer Cup och Great American Beer Festival är nästan oräkneliga.

Se våra produkter från New Belgium

För fler öl från New Belgium, besök CraftBeer.se…

New Belgium logotyp

Galateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss