Navarro Correas

Navarro Correas har med mer än 200 års gedigen erfarenhet av tillverkning av högkvalitativa viner gått från att vara den lilla vinodlaren på landsbygden till en av landets ledande aktörer och är en av vingårdarna som står för den största exportdelen av argentinskt vin.

Historisk har verksamheten sitt ursprung år 1798 då grundaren Juan de Dios Correas planterade de första vinstockarna i Mendoza. Under 1800 talet producerade inget vin under eget namn, utan druvorna såldes istället till vinmakare i området. Under 1970- talet beslutade familjen att ta tillvara på druvorna och börja producera vin under eget namn.

I Mendoza, vid bergskedjan Andernas fot, växer druvorna från Navarro Correas. Med det växlande klimatet, svala nätter och varma sommardagar, ges de en längre mognadstid, aspekter som är avgörande för att tillverka viner med större komplexitet och djup. Andernas påverkan på vingårdarna är avgörande för druvans tillväxt.

Genom de bevattningskanaler som anlades av Huarpeindianerna långt före spanjorernas ankomst, kan smältvatten samlas och behjälpa det mycket torra landskapet att blomstra. Den höga höjden, vilken har en positiv påverkan på vingården sommartid, kan under vintermånaderna ge förödande konsekvenser. Frost och hagel är två stora orosmoln Navarro Correas tampas med årligen. Motmedlen är uppspända nät och värmekällor i vingården.

Se våra produkter från Navarro CorreasGalateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss