McGuigan

mcguigan

I New South Wales, Australiens folkrikaste delstat, ligger regionen Hunter Valley. Platsen där Owen McGuigan rotade sig år 1880 och där han kom att ta det första spadtaget till det som ligger till grund för familjen McGuigans framgångar under åren.

Sedan den en gång blygsamma starten har vingården ärvts i generationer och är nu inne på den fjärde i ordningen, alltid trogna sin bakgrund och historia. Idag ses vinhuset McGuigan som synonymt med australiensiskt vinmakeri och kännetecknas av kvalitet, konsistens och innovation. Deras tillvägagångssätt har lett till att de idag är ett av världens mest prisbelönta vinhus samt tilldelats pris för ”världens bästa vinmakare” fyra gånger.

Det rådande medelhavsliknande klimatet i Hunter Valley, med varma somrar, regniga vårar och vintrar tillsammans med konstbevattning under årets varmaste dagar ger fullmogna druvor. Tack vare närheten till havet och kustens svalkande vindar bevaras syran i duvan, vilken är avgörande för vinets kvalitativa utveckling.

Tillverkningen sker med modern, avancerad teknologi och bygger på grundprincipen om kvalitet snarare än kvantitet. Därför väljer McGuigan att skörda sina druvor på natten med maskin, vilka förs direkt till vineriet för att genomgå jäsning och pressning. Valet att hantera druvorna nattetid tillsammans med att juicen är frirunnen ger ett vin med renare karaktär. Avslutningsvis vilar vinet på en blandning av fransk och amerikansk ek i tre veckor, detta för att alla karaktärer ska komma samman i en balans.

SE VÅRA PRODUKTER FRÅN MCGUIGAN

mcguiganGalateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss