Les Oliviers

Boutinots serie Les Oliviers kommer från södra Frankrike och är döpt efter de många olivodlare som florerar omkring vingårdarna. Vinmakarna Eric Monnin, Samantha Bailey och produktchef Kim Tidy leder produktionen och hjälper bland annat odlarna i det viktiga arbetet att nå en hög kvalitet på druvorna och välja rätt tidpunkt för skörd. Efter vinifieringen skapar de tillsammans den slutgiltiga blenden och cuvéen utifrån vad marknaden efterfrågar och vad den senaste skörden har att erbjuda.

Boutinot skapar sedan 25 år tillbaka sina vita bistroviner i samarbete med vinbönder från Gascogne, söder om Bordeaux, under ledning av Samantha Bailey. Regionen är kallt nog för att producera aromatiska viner med frisk syra.

Les Oliviers Grenache är ett Pays d’Oc-vin från Languedoc-Roussillon med druvor noggrant utvalda av Eric Monnin. I regionen finns både traditionella druvor såsom Grenache Gris eller Grenache Noir, och druvor som har introducerats de senaste 20-30 åren såsom Merlot, Syrah och Sauvignon Blanc.

Se våra produkter från Les OliviersGalateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss