Kilkerran

Kilkerran Single Malt tillverkas av det restaurerade Glengyle Distillery i Campbeltown, systerdestilleri till Springbank. Campbeltown är en forna huvudstad i Skottland för whisky belägen på halvön Kintyre i sydvästra Skottland. Med nyinvigningen av Glengyle 2004 fick Campbeltown sitt tredje destilleri och återupprättade samtidigt sin status som eget whiskydistrikt. (Det tredje destilleriet är Glen Scotia.)

Kilkerran kommer från det gaeliska ”Ceann Loch Cille Chiarain”, namnet på platsen där S:t Kieran levde och som senare blev Campbeltown.

Glengyle Distillery grundades 1872 av William Mitchell och var aktivt till 1925. 2004 återinvigdes det under bland andra Mitchells släkting Hedley Wrights ledning och samtidigt återfick Campbeltown sin tidigare status som eget whsikydistrikt.

2009 lanserades Kilkerrans serie Work in Progress (WIP). De limiterade utgåvorna mognar på olika fattyper och buteljeras år för år fram till 2016 då whiskyn har blivit 12 år gammal. Från och med 2013 tappas en bourbonfatlagring och en sherryfatlagring varje år. Därutöver finns en handfull utgåvor så som Kilkerran 8 Years Old Cask Strength, Kilkerran 12 Years och Mitchell’s Glengyle Blend.

Se våra produkter från KilkerranGalateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss