Fever-Tree

Fever-Tree - genre

Fever-Tree’s serie av naturliga premium tonicvatten har influerat drinktrenderna världen runt. Det senaste decenniets ökade försäljning och revolutionerande av klassiska long drinks, såsom gin och tonic, har det prisbelönta märket att tacka för den nya populariteten.

Londonbaserade Fever-Tree lanserades 2005 av Charles Rolls och Tim Warrilow, med bakgrunder inom dryckes- och lyxmatsbranschen. Produkterna tillverkas på uteslutande naturliga ingredienser av växter, fruktjuicer, mjukt källvatten, rörsocker, och för tonicvatten respektive citrontonic äkta kinin från kinaträdet (”fever-tree”).

Kolsyran är extra finbubblig samt mjuk och pigg för att framhäva alla ingredienser och fräschören. Genom att ersätta sötningsmedel och konserveringsmedel med naturliga örter och smaker kompletterar och förstärker Fever-Tree fina spritdrycker på ett varsamt sätt.

Det karaktäristiska kininet hämtas från odlingar i gränsområdet mellan Kongo och Rwanda och är liksom alla övriga exotiska och inhemska råvaror odlat och skördat med omsorgsfulla och miljövänliga metoder. Detta är ett av Fever-Trees viktigaste framgångsrecept. Örternas och smaksättarnas eleganta twist av drinkar, fria från bismaker av vanliga tillsatsämnen, har givit ny skjuts åt groggmarknaden, där Fever-Tree erbjuder elva olika sorter som återfinns i över 60 länder.

Läs mer om Fever-Tree i vår pressrelease

Se våra produkter från Fever-Tree

Fever-Tree - logotyp

Galateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss