Don Roberto

En av världens topp 5-rankade tequilabrands är mexikanska Don Roberto, ett familjeägt företag sedan 1924. Beläget i hjärtat av tequilaregionen Jalisco är Casa Don Roberto, med Roberto Orendain i spetsen, en av de mest traditionella och erfarna i tequilavärlden. Härifrån kommer också en stor del av all agave som odlas för tequila.

Familjen Orendain utvandrade redan 1609 från Spanien till Mexiko och praktiserade hantverket redan för 400 år sedan. 1924 startades det första destilleriet och 1995 invigdes deras världsberömda La Purisma Distillery med både modernaste teknologi och varsamt bevarande av ursprungsmetoder. Sedan 2002 har Tequila Don Roberto fått stor internationell spridning.

Med budskapet ”Heritage & Knowledge Mixed in a Tradition” producerar Don Roberto bland annat en prisbelönt serie om fyra ultra-premium-tequila, bestående av Plata, Reposado, Añejo och Añejo Cristalino 100% Tequila. Alla med olika specialselektioner av agave och med olika typer av omsorgsfull tank- eller ekfatslagring.

I den spansk-mexikanska kulturens vagga, Jalisco, uppstod inte bara tequilan utan även nationalsporten charrería (en raffinerad förlaga till amerikansk rodeo) och den mexikanska musikstilen mariachi, båda starkt förknippade med Tequila Don Robertos historia.

Se våra produkter från Don RobertoGalateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss