De Molen

De Molen - genre

Inrymt i en av Hollands alla gamla väderkvarnar ligger mikrobryggeriet De Molen, närmare bestämt i Bodengraven strax utanför Gouda. Här har bryggmästaren och grundaren Menno Olivier och kollegor skapat världsberömda öl sedan starten 2004.

Om än litet till storleken har De Molen på kort tid fått ett väl spritt rykte om sig för välbryggda och spännande öl med stor variation. Porter och stouts, belgoöl och USA-inspirerad öl utgör en stor del av sortimentet, men även tysk och engelsk stil förekommer, liksom säsongsbrygder och specialöl. Allt som allt ca 60 kompromisslösa öl bryggs idag löpande eller återkommande.

De Molen har även gjort sig känt genom många samarbeten med utländska stjärnbryggare inom craft beer samt att man driver en välbesökt mikroölfestival. Idag är De Molen ett av de ledande mikrobryggerierna i Europa.

Till Sverige letade sig de första sorterna omkring 2009 då man bland annat vann guldmedalj vid Stockholm Beer & Whisky Festival. 2013 nådde De Molen Vuur & Vlam Systembolagets butikssortiment, men fortfarande är det många i landet som inte har hunnit upptäcka bryggeriets många smakupplevelser. Det vill Galatea försöka att ändra på.

Se våra produkter från De Molen

Fler öl från De Molen på vår sajt CraftBeer.se…

De Molen logotypGalateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss