Castello di Gabbiano

Castello di Gabbiano - genre

I hjärtat av Chianti mellan Florens och Siena ligger Castello di Gabbiano, ett storslaget medeltidsslott med vidsträckta ägor. Här har det bedrivits vinodling sedan 1100-talet. Även slottets historia är storslagen med inneboende som Michelangelo bland flera viktiga italienska personligheter.

I slutet av förra seklet påbörjades en komplett restaurering av vingårdarna, som täcker en yta om 140 hektar av böljande jordar dominerade av lera på kalkstenskullar. De historiska värdena hos vinodlingshantverket och odlingarna togs tillvara, samtidigt som man tillförde modernare kunskaper och teknik för att förfina den högklassiga vintillverkningen ytterligare.

Drygt 100 hektar utgörs av DOCG Chianti Classico-klassificering medan 35 hektar är IGT-klassat (Indicazione geografica tipica). Sangiovese är den utpräglade lokala druvan med 80 % av skördarna. Därtill odlas 14 % Merlot, 5 % experimentella druvsorter och 1 % San Colombano, Malvasia. Fem av vinhuset Gabbianos vinserier utgörs av DOCG Chianti-variationer såsom Bellezza, Classico, Riserva och Vinsanto. Andra kollektioner är Alleanza IGT, Rosé, Solatio och Traminer.

Castello di Gabbiano anses höra till de allra främsta ambassadörerna för både ursprungligt och modernt Chianti Classico-vin.

Se våra produkter från Castello di Gabbiano

Castello di Gabbiano - logotyp

Galateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss